Babangida, resmen Gençler'de

Güncelleme Tarihi:

Babangida, resmen Gençlerde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Ajax’ın ünlü kanat oyuncusu 27 yaşındaki Nijeryalı Tijani Babangida ile bir yıllık kiralık sözleşme imzaladı.

İlhan Cavcav, Babangida için kulübüne 1 milyon dolara yakın para ödediklerini, ancak kendisine, takım içindeki dengeler gözetilerek ve kulübün şartlarına uyan bir miktarın ödeme yapılacağını söyledi.

Menajer Bayram Tutumlu da Babangida’nın, Ajax ile olan sözleşmesinin sürmesi nedeniyle kulübünden ücret almaya devam ettiğini bildirdi.

Babangida da yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Gençlerbirliği ideali olan bir takım. Takım, İstanbulspor maçında ortaya koyduğu futbolla iyi bir görüntü vermedi ama çok eksiklerinin olduğunu öğrendim. Tabloya baktığımızda ideali olan bir takım. Bu takım ileride iyi işler yapar. Ajax’dan ayrılış sebebim, teknik direktör ve yönetimle problemlerim oldu. Sezon başında Liverpool beni istedi. Kulüp yöneticileri olmaz diyerek, bana karşı tavır aldılar. Yönetimin bana karşı olan tavrı, teknik direktöre de yansıdı ve forma giyemez duruma geldim. Ajax’tan bu yüzden ayrıldım. Teknik direktör de bana kiralık gitmem yolunda tavsiyede bulundu. Türkiye ile ilgili bacanağım Okacha’dan bilgiler aldım. Aldığım bilgiler olumluydu ve Gençlerbirliği’ne gelmek istememde de etkili oldu. 48 kez milli formayı giydim. Afrika Kupası maçlarında başarılı bir grafik çizdim. Bu performansımın Gençlerbirliği’nde de süreceğine inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!