Babaları istedi, boksör oldular

Güncelleme Tarihi:

Babaları istedi, boksör oldular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 11:51

Zonguldak'ta, babalarının isteğiyle boksa başlayan lise öğrencisi 3 genç kız, Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası'nda yaptıkları dereceleri uluslararası müsabakalara da katılarak sürdürmek istiyorlar.

Yaklaşık 5 ay önce boksa başlamalarına karşın şubatta İzmir'in Foça ilçesinde düzenlenen Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası'nda kilosunda birinci olan İrem Civan (17) ile ikincilik elde eden Yasemin Gümüşkaya (17) ve Seçil Budak (16) en büyük desteği babalarından görüyor.

Milli sporcu Civan ile milli takım seçmelerine hazırlandığı bildirilen Gümüşkaya ve Budak'ın en büyük hedefi, kilolarında olimpiyat şampiyonu olabilmek.

Boks antrenörü İshak Tiryaki, yaptığı açıklamada, lise öğrencisi kızların babalarının yönledirmesiyle başladıkları sporda kısa sürede başarı elde ettiklerini söyledi.

İrem Civan'ın Boks Milli Takımı'na seçildiğini, diğer 2 öğrencinin de mayıs ayındaki seçmelere hazırlandığını anlatan Tiryaki, şöyle dedi:
“Sporcularımızın Avrupa ve Dünya şampiyonasına katılarak Türk Bayrağı'nı göndere çekmesini istiyoruz. Boksörlerimizin en büyük hayali olimpiyat şampiyonu olmak. Disiplinli çalışmaları durumunda bunu başarabilecek yetenekteler. Babaları da bu konuda kızlarımıza büyük destek veriyorlar. Antrenmanlara gelerek onları yönlendiriyorlar. Kızlarımızın artık bokstan kaçmamalarını istiyoruz. Bu spor özellikle onların başarılı olabilecekleri dallardandır.”

BABALARIN DESTEĞİ

Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası'nda gençler kategorisinde 75 kiloda birinci İrem Civan, erkek kardeşi olmadığını, boksa başlamasından itibaren en büyük desteği babasından gördüğünü söyledi.

Küçük yaştan itibaren televizyondaki boks müsabakalarını izlediğini, ancak ailesinin tepki vermesinden korkarak spora başlamaya cesaret edemediğini anlatan Civan, şöyle dedi:

“Ailemin korkusundan ilk başlarda boksla uğraşmaya gizli gizli başladım. Kendimi geliştirince de bir gün boks yaptığımı babama anlattım. O da bana 'senin boks yapmanı istiyordum, fakat bunu sana nasıl açacağımı düşünüyordum' dedi. O günden sonra babamla birlikte antrenmanlara gelmeye başladım. Babamın desteği bu spora daha fazla yönelmemi sağladı. En büyük hayalim olimpiyat şampiyonu olmaktır.”

Gençlerde 46 kiloda Türkiye ikincisi Yasemin Gümüşkaya, boksun genellikle erkekler tarafından yapıldığını, ancak kızların daha başarılı olabileceğine inandığını belirterek, “Kentteki bir boks şampiyonasını izlememin ardından spora ilgi gösterdim. Babamın da desteğiyle kendimi geliştirdim” dedi.

Yıldızlarda 50 kiloda Türkiye ikincisi Seçil Budak da babasının boksa çok meraklı olduğunu, yönlendirmesi ve ısrarıyla spora başladığını belirtti.

Ailesinin ve çevresindekilerin başarılarıyla gurur duyduğunu anlatan Budak, en büyük idealinin milli takım forması giymek ve olimpiyatlara katılmak olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!