Babacan ile yenilgiyi unuttuk

Güncelleme Tarihi:

Babacan ile yenilgiyi unuttuk
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 22:46

Milli Takım’da Volkan Demirel’in Fransa’ya götürülüp götürülmeyeceği tartışması sürerken, Türkiye, Volkan Babacan’ın ilk 11’de forma giydiği hiç bir maçı kaybetmedi. Babacan’lı ay yıldızlılar, 12 maçta 8 galibiyet, 4 de beraberlik aldı.

Haberin Devamı

TÜRKiYE’de, ‘2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takım’ın kalesini Volkan Demirel’in mi, yoksa Volkan Babacan’ın mı koruyacağı’ tartışması sürerken, ay yıldızlılar Başakşehirli file bekçisiyle çıktığı maçlarda hiç yenilmedi. Volkan Babacan’ın ilk 11’de çıktığı 12 maçta kırmızı beyazlılar 8 galibiyet, 4 de beraberlik aldı. Volkan Babacan, bu 12 maçta kalesinde 6 gol gördü. Babacan, milli formayı ilk kez 12 Kasım 2014’teki Brezilya maçında ikinci yarıda Volkan Demirel’in yerine girerek giydi. İlk devrenin 3-0 kapandığı maçta Babacan da 1 gol yedi ve maç 4-0 sona erdi. Volkan’a golü Neymar atmıştı.

FRANSA YOLUNDA PAY SAHiBi OLDU

TÜRKİYE, Volkan Babacan ile ilk resmi maçına 13 Ekim 2014’te Letonya deplasmanında çıktı. Mücadele 1-1 sona erdi.
İstanbul’daki Kazakistan maçında sahaya ısınmak için çıkan Volkan Demirel’in kendisine küfür edildiği için stadı terk etmesinden sonra kaleye bir kez daha geçen Babacan, sonrasında formayı bir daha üzerinden çıkarmadı. Babacan, Türkiye’nin havlu atma noktasından Fransa’ya uzanan öyküsünde kalesini başarıyla koruyarak, önemli bir pay sahibi oldu.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir’in kalesini koruyan Volkan Babacan, Fransa’da önümüzdeki haziran ayından düzenlenecek olan 2016 Avrupa Şampiyonası’nın elemelerinde çıktığı 8 maçta kalesinde sadece 4 gol görerek başarılı bir performans ortaya koyarken yenilgi yüzü görmedi.

U-17’DE AVRUPA SAMPiYONLUGU YASADI

Volkan Babacan, 2005’te düzenlenen U-17 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşadı. Tecrübeli eldivenin hayallerini şimdi 2016 şampiyonluğü süslüyor.

İSTANBULSPOR’da yetişen ve 2007-2010 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Volkan Babacan, kariyerinin başında 17 Yaşaltı Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Milli takımların çeşitli yaş gruplarında görev yapan 1.92 metrelik kaleci, 2005’teki 17 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası’nda finalde Hollanda’ya karşı forma giydi. Milliler 2-0 ile şampiyon oldu. 21 Yaşaltı Milli Takımı’ndaki son maçına 26 Mayıs 2010’da 2-0 kazanılan İsviçre maçıyla çıkan Volkan Babacan, A Milli Takım formasını giymek için 4.5 yıla yakın bir süre bekledi. Babacan’ın rüyalarını şimdi Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin 1 numaralı formasını giymek süslüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!