Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırımdan bomba açıklamalar
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 13:58

Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili olarak Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 Tribünü'nde bir basın toplantısı düzenledi.. Toplantıya, basın mensupları yoğun ilgi gösterirken Yıldırım gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı


AZİZ YILDIRIM'IN BAHSETTİĞİ O DİYALOĞU HÜRRİYET AÇIKLIYOR

Ä°ÅžTE BASIN TOPLANTISININ DETAYLARI...

Aziz Yıldırım'ın konuşmaya başlamadan önce Yönetim Kurulu Üyesi Talat Yılmaz bugün yapılan polis baskını hakkında açıklamalar yaptı. Yılmaz şunları söyledi: "Alınan bu karar Aziz Yıldırım2ın tesislerden uzaklaştırılması anlamına gelmiyor. Bugün saat 12 civarı twtiter sanki polis baskını yapılmıış gibi gösteriliyor. Kulübe dün verilen kararı tebliğde bulunmak için Kadıköy Emniyetine bağlı 4 sivil arkadaş her hangi bir olay yaşnamaması için güvenlik amacıyla gelmiştir. Ama bu durum Aziz Yıldırım'ın açıklamasına engel olunması amacıyla yapılmış gibi yurumlanmıştır. Böyle bir durum kesinlikle yoktur."

AZİZ YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR - 1 / HÜRRİYET TV

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR - 2 / HÜRRİYET TV

İŞTE AZİZ YILDIRIM'IN SÖZLERİ

*3 Temmuz sürecinden bu yana ilk defa konuşuyorum. Ne karalama kampanyalarına karşı dahi konuşmadım. Bunu da tek neden Fenerbahçe'ye zarar gelmemesidir. Ben F.Bahçe'ye sonuçları değiştirmek için değil, başlangıçları değiştirmek için geldim. Aziz Yıldırım2ın tek düşüncesi Fenerbahçe'dir. Bunun için girdiğim mücadele de teslim olmadım. Olmayacağım da.
*Bu zor günlerden kurtulmak tüm F.Bahçelilerin bir araya gelmesinden geçiyor. Aziz Yıldırım'ın kellesini F.Bahçe'nin kalesini isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Gün beraberlik gündür. F.Bahçe'yi kapalı kapılar ardında bölmeye çalışanların amacı F.Bahçe Başkanlığı'nı ele geçirmektir.

*Kötü günlerden sonra bir Genel Kurul yapalım. Ve ben ceza alan herkesin affedilmesi için Yönetim Kurulu'na talepte bulunacağım. O zaman gelin mahkeme kapılarında değil kendi içimizde tartışalım. Artık bu arkadaşlar o genel kurula katılmazlarsa bir daha sonsuza kadar sussunlar...

*Fenerbahçe Başkanı olamasam da sonsuza kadar Fenerbahçe için mücadele edeceğim.

*Yargılama süreci devam ettiği için sustuğum konuşuluyor. Bu böyle değil ben Fenerbahçe'ye zarar gelmemesi için sustum...

*İçerideki yargı kararlarından bahsedeceğim. Biz dinlemeyen takılanlar ile şike suçuyla yargılandık. Bazıları bu sürece dahil edilmediler ve kendilerine haklı gördüler. Bu sürecin taraftarlar arasında kine kavgaya dönemsin diye sustuk, kavga çıkmasın diye cevap vermedik. Kardeş kanı dökülmesin diye sustuk. Ama bu süreçte Trabzonsporlular da yargılanması için Yargıtay'a talepte bulunuldu ama bu konuşulmadı.

*Şimdiye kadar tüm başkanları döneminde Trabzonspor'a destek oldum. Bunu şahitleri Celal Doğan beyler Özkan Sümer, Sefa Sirmendir...

*Trabzonspor'da şike sürecinin içerisindedir. Ama yalnız Fenerbahçe, Aziz Yıldırım ve arkadaşları cezalandırılması için onlar bu süreçten ayrılmışlardır. Görevi devralan arkadaşımız e başından beri agresifleşti biz sustuk.

*Bugün ona bir sorum olacak: Geçen Kulüpler Birliği toplantısı oldu. O toplantıda Trabzonspor başkanı, şunları söylüyor, Etik, ahlak, delikanlılık.. Bunlar çok güzel kelimeler... Bu toplantıda Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz şike süreci ile ilgili kendisine ne anlattı, ne sordu... Kamuoyuna açıklasınlar.. Yoksa bir toplantı daha yapıp ben açıklayacağım.

*Bize davalar açılıyor... 11 tane dava daha varmış... Recep Özcan kimdir? Ali Şen döneminde Fenerbahçe yönetiminde çalışmış... Haluk Ulusoy zamanında disiplin kurulunda bulunmuş... Kendisiyle ilgili Konya'da bir hakime rüşvet vermek ve rüşvet almak, suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak suçlarından 17.03.2008 tarihinde gözaltına alınmış. Ve daha bir çok davaları devam ediyor. Bu suç örgütünü kurarken, oğlu da devrede... Beraber cezalar alıyorlar...Daha önünde birçok suçlar var.. Söyleyecek sözüm var ama... Bizi suçlayacak olan kişilerin biraz temiz olması lazım.. Biz Fenerbahçe için çalışıyoruz. Bizim hakkımızda suçlama yapan başkaları daha var.. Hepsi bir araya geliyorlar ve dava açıyorlar. Hakimlere rüşvet vermeye alışık olduğu için de bu kararlar aldırabiliyor.

* İşin enteresan tarafı UEFA'dan karar çıkmadan saatler önce bu mahkemenin kararı geliyor. Aziz Yıldırım'ı siz gönderemezsiniz. Aziz Yıldırım'ı Genel Kurul .ile gelir gider. Madem öyle son Genel Kurul'da başkan adayı çıkarıp beni seçtirmeseydiniz...

* 25 milyon F.Bahçeli üzülmüyor mu şu anda.. Bu kararlar benim şahsıma alınmıyor. Her şey mahkemeler ile yapılıyor. O zaman genel kurulları kaldıralım, her şeyi mahkemeler seçsin. Artık yargıya güvenemeyecek miyiz? Bir hakim bulup birçok kararı aldırabiliyorsunuz...

* GELELİM UEFA KARARINA... Bize önce müfettişin iddiaları geldi. O iddialara cevapları hazırladık savunma yaptık. Savunmada, hazırlanan raporda demokrasi olmadığını gördük. Bu raporlar özel mahkemelerin sonuçları ile hazırlandı. Tüm Avrupa özel mahkemeler kaldırılsın şeklinde çağrıda bulunuyor. Şimdi UEFA özel mahkemenin kararı ile bizi yargılıyor.

* Ben hapisteyken şahıslar ile kurumlar ayrılsın dedik. O zaman ayrılmasına herkes karşı çıktı. Şimdi UEFA bu kararı ile şahıslar ile kurumları ayırmıştır. 3 Temmuz süreci şu anda UEFA'da da devam ediyor... Onlara nasıl anlatıldıysa suçsuzluğumuza inanmıyorlar. Kendilerine şikeyi ispatlayan bir tape gösterin dedim. Ses yok...

* UEFA yetkilileri her yerde üzerimizde baskı yapıldığını söylüyorlar. Kendilerine sorduk bu baskıyı yapanlar kimler diye. Yakında açıklayacaklarını söylediler. Biz bu baskıyı yapanların Türkiye'deki bazı kulüpler ve uzantıları olduğunu biliyoruz...

NEREDE EMENİKE'YE GÖNDERİLEN PARA?

* Biz herkesten aldıkları kararların arkasında durmasını istiyoruz. Etik Kurulu raporunda kimsenin düşüncesi alınmadan emniyetten gelen raporları olduğu gibi alıp bizi suçlu gösterdiler.. Herkes bir paradan bahsediyor. En basitinden tüm gazeteler yazdı.. Emenike'ye gönderilen para? Nerede bu para...

* Daha önce de söyledim bu bir şike operasyonu değildir. Türk sporu yargılanıyor. UEFA'daki lobiciliği gösteriyor.

* 5 maçtan yargılanıyoruz.. Hepsi de çok kolay savunulacak şeyler.. Çünkü bu maçlarda hiç bir şey yok. Ben mahkemeden yargılandığım dönemdeki savunmalarımın kayıtlarını istedim. Yazılı ile sözlü savunmada ifadeler farklı olabilir. Biliyorum ki yanlışlıklar var.. Ama mahkeme vermediler...

* UEFA'da yargılanıyoruz. NE Şenes Erzik ne Yıldırım Demirören ortada yok.. Konuşmuyorlar. Verdikleri kararları açıklamıyorlar. Infantino'nun Fenerbahçe bir yıl katılmazsa bu konuyla ilgili işlem yapılmayacağı anlamına gelen sözü var. Bu TFF ile Infantino arasında geçen diyalog ve söz ise TFF çıksın bunu açıklasın.

* Sayın Demirören ve Erzik kamuoyuna konuşmaları lazım. Çıkıp açıklama yapmaları gerekiyor. Tek karalanan biz olmayacağız. Türk futbolu olmayacak. Steaua Bükreş olayında parayı alan aldım veren verdim diyor. Görüntüleri var. Adamlar ceza almıyor. Bu konuyu gündeme getirip Türk futboluna savunacak kimse yok.

* Bir başkanın da UEFA'nın kararlarını önceden bilmesi... Demek UEFA bilgi ve belgelerine ulaşabiliyor. Ama biz ve medya bu evraklara ulaşamıyor. Onların o evraklara ulaşabilecek adamları olduğunu da öğrenmiş oluyoruz.

CAS DAVASINI TÜRKİYE'NİN MENFAATİ İÇİN ÇEKTİK

* Ülke menfaati için CAS'tan davayı çektik deniyor. Evet başta 2020 Olimpiyatları olmak üzere o dosya CAS'ta olduğu sürece sıkıntı çıkabilirdi. Bu ve bunu gibi nedenlerden dolayı davayı çektik. Yoksa ülke menfaatleri dediğimiz konu öyle çok gizli falan değil. Sadece bizim açıklamamamız doğru olmaz. Herkes bunları tahmin edebilir. CAS davasının çekilmesi kararına ben imza atmadım. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarıma 'Toplanın ve gereken kararı siz alın' dedim. Onlar da bu kararı aldılar.

* Şike yapıldığı iddia edilen maçlar var. Bu maçlar teşvik primi verildiği iddia edildi. Türk yargısı bu futbolcuların bir tanesini çağırıp sormadı. Bu ortamda UEFA çağırır mı... Bizim kendi yargımız çağırmamış...

* Yargıtay'ın vereceği kara tüm konuşulanları yeniden yapılandıracak ya da aynen devam etmesine sebep olacak. Yargıtay'ın kararı F.Bahçe'nin kaderini belirleyecek.

* UEFA'nın Tahkim'inden ümitliyiz. UEFA'ın en zor davasıdır bu... Bize 2+1 yıl ceza verildi ama biz bir yılını çektik bu konu daha gündeme getirilmedi. Biz Tahkim'de bu konuyu gündeme taşıyacağız. UEFA bu dava yüzünde çatırdayabilir. Çünkü şike davasında kişiler ile kurumları ayırdığın anda UEFA'nın tüm kuralları devre dışı kalır.

* Bu davada sadece ben yargılanmıyorum. Yargılanan 63 kişi var. Söylediklerim onları da bağlıyor. O yüzden konuşmuyorum...

TEKNİK DİREKTÖRÜ YARIN AÇIKLYORUZ

* Cardozo için Benfica istediğimiz düzeye inerse almak istiyoruz. Teknik direktörü ise yarın açıklayacağız. Göreve yarından itibaren başlayacak.

* Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyoruz. Biz her şeyi onlar için yaptık. Hatamızda oldu. Şimdi önümüzdeki hafta 3 Temmuz'u kutlayacağız. 3 Temmuz artık bizim için bayram gibi oldu.

ARTIK BAŞKAN DEĞİL!

Geçtiğimiz gün 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla başkanlığı geçici olarak kaldırılan Aziz Yıldırım, bugün gerçekleştirdiği toplantıda yeni unvanı olan Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak konuştu.

Aziz Yıldırımdan bomba açıklamalar

  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!