Aziz Yıldırım davası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım davası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 13:46

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta'nın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine açtığı 1 YTL'lik manevi tazminat davasının duruşması bugün görüldü.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, başkan Aziz Yıldırım'ın 29 Kasım 2006 tarihinde, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yaptığı basın toplantısının kasetlerini FBTV'den istenmesine karar veren hakim, duruşmayı başka bir tarihe erteledi.

Aziz Yıldırım, kendisinin isteğiyle 2000-2001 sezonunun son haftasında Cihan Oskay'ın Samsunspor'a para götürdüğü ve Trabzonsporlu bazı futbolculara da Galatasaray maçı için teşvik primi teklif ettiği yönündeki iddialar üzerine bir basın toplantısı düzenlemiş ve Futbol Federasyonu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Katoliklerde bir nikah kıyma olayı var. Nikah öncesi herkes söyleyeceği ne varsa itirazı varsa söyler. Bugün Türk spor kamuoyunun bir katolik nikah kıyma günüdür. Herkes ne biliyorsa, yalnız bu olayla ilgili değil, söylesin. Fenerbahçe'nin 10 yılı araştırılsın diyorum. Kim ne biliyorsa çıksın bugün açıklasın, bugün günüdür. Ama bugünlerde açıklamayanlar 1-2 sene sonra başka şeyler açıklarsa bu nikah olmamış olur. Sporda temiz bir toplum istiyorsak herkesi göreve çağırıyoruz.

Bu görev önce bizlere, kulüplere, federasyona ve onun ötesinde de devlete düşüyor. Bunu çözecek devlettir. Bu kadar pisliğe batılmış bir ortamda Futbol Federasyonu bunun altından kalkamaz. Çünkü işin içinde onlar var. Onların olduğu bir yerde temizlik olmaz. Bu temizliği ancak devletin teftiş kurulları veya oluşturacağı kurullar çözebilir. Biz buna hazırız diğer kulüplerin de hazır olduğuna inanıyorum. Federasyon buna hazırlıklı olması lazım. Devleti de bu göreve çağırıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!