Aysal'dan sert Cris cevabı

Güncelleme Tarihi:

Aysaldan sert Cris cevabı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 00:48

Başkan Ünal Aysal, Cris için “Takımdaki 4’üncü savunmacıydı” diyen Aulas’a sert cevap verdi.Galatasaray Başkanı, Brezilyalı yıldızı neden tercih ettiklerini şöyle özetledi: “Fatih Terim’in istediği deneyimli, tecrübeli ve kariyerli oyuncuydu. Biz bilerek yaşlı oyuncu aldık.”

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR Ligi öncesi UEFA’ya kesin liste gönderme için transferde hızlı davranan ve Tomas Ujfalusi’nin sakatlığı sonrası stoper boşluğunu Lyon’un yıldızı Cris Gomez ile dolduran Galatasaray’da Başkan Ünal Aysal, Brezilyalı futbolcudan umutlu olduğunu söyledi.

Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas’ın, “Takımımızdaki 4. savunmacıydı. Yedek kalıyordu ve kaptanlık bandını da kaybetmişti” diye bahsettiği Cris için Hürriyet’e konuşan sarı kırmızılı takımın başkanı, oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Gençleri o kadar oynatmıyoruz

Cris’i eleştiren Lyon Başkanı’nı hedef alan Aysal, “Madem, Brezilyalı oyuncu onun için 4. adamdı neden geçen sezon 40 maç oynattılar. (Aysal 40 maçı, çok maç oynadı anlamında söyledi.) Galatasaray olarak biz bile 25 yaşındaki gençlere bir sezonda o kadar maç oynatmıyoruz. Ben söylemlerden ziyade kağıt üzerindeki istatistiklere bakarım. Rakamlar ortada” diye konuştu. 35 yaşında bir futbolcuyu transfer ettikleri için yapılan eleştirilerle ilgili de Ünal Aysal şunları söyledi...

Haberin Devamı

Biz bilerek yaşlı oyuncu aldık

“Genç isimler ve alternatiflerimiz vardı. 22-24 yaşında milli takımlarında oynayan oyuncularla da listedeydi. Ancak Fatih Terim’in istediği deneyimli, tecrübeli ve kariyerli oyuncuydu. Ujfalusi gibi liderlik yapabilecek bir oyuncuya yöneldik. Şu iyi bilinmeli. Biz bilerek yaşlı oyuncu aldık. Galatasaray adına, teknik heyetin de talepleri doğrultusunda mantıklı bir hamle yaptık.”

NOT: Galatasaray’ın yeni transferi Cris, geçen sezon Olimpik Lyon formasıyla toplam 28 maç oynadı.

Fransa Ligi’nde 10 yıl oynayan adama güvenilir

Ali Dürüst, Cris’e güvenlerinin tam olduğunu söyledi. “Devler Ligi’nde takımlarımızdan fazla maç oynamış birini aldık” dedi.

CRIS transferine dudak bükenlere bir cevap da Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst’ten geldi. Dürüst, 35 yaşında olmasına rağmen çok tecrübeli bir oyuncuyu renklerine bağladıklarını kaydeden Dürüst, “Şampiyonlar Ligi’nde bazı takımlarımızdan kat kat fazla forma giymiş bir futbolcudan bahsediyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Carvalho’nun maç eksiği vardı

“Bu transfer Ujfalusi’nin sürpriz ve şok sakatlığından ötürü yapıldı. Ujfalusi gibi tecrübeli bir oyuncu aldık. Kulübümüz adına karlı bir transfer oldu. Bir oyuncu Fransa Ligi’nde 10 yıldır forma giyiyorsa, ona gözü kapalı güvenirsiniz. Carvalho’da listemizdeydi ama onun maç eksiği vardı. Cris öyle değil. Oynayan bir futbolcu. Melo bizi transfer sonrası aradı ve kutladı. O da çok mutlu oldu.”

CRİS GEYİKLERİ

@baris_oruc
SON DAKİKA: Galatasaray Cris için jübile hazırlıklarına başladığını borsaya bildirdi.
@Fener10line
SON DAKİKA - Cris, sağlık kontrollünden sonra morga alındı.
@gurcanulusoy
Türkiye Escude’nin yaşlı ve pahalı, Cris’in tecrübeli ve ucuz olduğu iklim kuşağında yer almaktadır.
@FerdiCarrefour
Transferin son saatlerinde Galatasaray’a katılan Cris’in sözleşmesine dil altı ve tansiyon haplarını ekletmesi tepki gördü.
@SowMoussa1
Hormonlu Çilek Cris
@diy_mi
Bence GS yönetimi 35 yaşındaki Cris’i alacağına Fatih Terim’i ikna edip futbola geri döndürseydi. Zaten kaç yaş var ki aralarında.
@sarioglu_sabri
Cris bize çok pahalıya patladı ya. Bastonuydu, beziydi, proteziydi, gözlüğüydü derken.
@hkn_dgn
Cris’in yaşını alay konusu yapanlar Hagi geldiginde de gazetedeki bastonla karikatürüne çok gülmüşlerdi. Hatırlatırım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!