Aykut Kocaman devrimi

Güncelleme Tarihi:

Aykut Kocaman devrimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Ekibini tamamen yerli isimlerden oluşturacak olan genç çalıştırıcı, son maçta kaçan şampiyonluğun izlerini Belçika kampında silmek için oyuncularına özel terapiler uygulayacak.

FENERBAHÇE ile Christoph Daum’un yollarının ayrılmasından sonra sarı lacivertlilerin yeni teknik patronu Aykut Kocaman değişim için kolları sıvadı. Sarı lacivertli renklere gönül verenler önümüzdeki sezondan itibaren yepyeni bir Fenerbahçe izleyecek. Görevi devraldığı Christoph Daum ile teknik ve taktik konularda sürekli görüş alış verişinde bulunan genç teknik adam, devrim niteliği taşıyacak yeniliklere imza atacak. İşte Aykut Kocaman’ın yakın çevresiyle paylaştığı 2010-2011 sezonunun Fenerbahçe’si...

Ekibi yüzde 100 yerli

Aykut Kocaman ekibi tamamen yerli isimlerden oluşturacak. Yardımcılıklarına İsmail Kartal ve Fahrettin Ömeroviç’i getiren Kocaman, geçen yıl da görev yapan kaleci antrenörü Murat Öztürk’le devam edecek. Teknik analistliğe Ankaraspor’da birlikte görev yaptığı Arda Keskin’i getirecek olan Kocaman, kondisyoner Doç Dr. Alper Aşçı, bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan, doktor Ertuğrul Karanlık ve fizyoterapist Orhan Şakir ile çalışmak istiyor.

Çift forvete dönüş

Genç teknik adam, en büyük sorun olarak gördüğü hücumda çoğalamama sorununu da çözmek için kolları sıvadı. Çift forvete dönüş yapacak olan Aykut Kocaman, Fenerbahçe’de Christoph Daum’un takımın başına geldiği 2003 yılından itibaren devam eden bir geleneği de yıkacak. Böylece geçen yıllarda zaman zaman çekilen gol sıkıntısı da ortadan kalkmış olacak.

Topuz sağ bek oynayacak

Sezon biter bitmez ameliyat olan Gökhan Gönül’ün hazırlık kampına ve Şampiyonlar Ligi elemelerine yetişemeyeceğini hesap eden Kocaman, önlemini şimdiden aldı. Fenerbahçe’nin hocası, bu bölgede Mehmet Topuz’u oynatacağını yakın çevresine açıkladı. Kocaman geçen yıllarda olduğu gibi stoper kökenli olan Önder ve Bekir gibi oyuncuları sağ bekte kullanmayacak.

Kampta terapi yapacak

Belçika’da gerçekleştirilecek sezon öncesi kampı taktik ve kondisyon çalışmasının ötesinde terapi amaçlı olacak. Kocaman, takımda kaybedilen şampiyonluğun ardından yaşanan travmanın etkisini ortadan kaldırmak için çaba sarf edecek. Önceliği mental çalışmalara verecek olan Aykut Kocaman, fizik ve teknik çalışmaları da takımına yaptırarak yeni sezonun Fenerbahçe’sini yaratacak.

Bilica’dan vazgeçmeyecek

Sezon bitiminde gönderileceği ileri sürülen Bilica’dan vazgeçmeyeceğini ve Brezilyalı stoperi takımda tutacağını belirten Kocaman’ın, “O takımın en önemli parçalarından biri. Ondan vazgeçmeyeceğim. Lugano ile birlikte savunmanın bel kemiği olacaklar” dediği öğrenildi.

Temel taşlar belirlenecek

Kafasında henüz bir onbir belirlemediğini söyleyen Aykut Kocaman takımda rekabeti artıracağını ve birçok şeyi kampta belirleyeceğini söyledi. Kocaman kampın takım için çok önemli olduğunu ve yaratmayı düşündüğü Fenerbahçe’nin temel taşlarını kampta belirleyeceğini belirtti.

Fenerbahçe’nin yeni hocası resmen Kocaman

DAUM’un gönderilmesinin ardından Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinde Aykut Kocaman’ın teknik direktör olduğunu açıkladı. Kocaman ile imza töreni 29 Haziran Salı günü saat 12.00’de yapılacak. Böylece F.Bahçe 2001-2002 sezonunda görev yapan Mustafa Denizli’nin ardından ilk kez yerli bir teknik adamla sezona başlamış olacak.

Sarı Kanarya 12 Temmuz’da Belçika yolcusu

FENERBAHÇE’nin daha önce belli olan kamp programı kesinleşti. Yarın Can Bartu Tesisleri’nde toplanarak ilk çalışmasını yapacak olan sarı lacivertliler, salı günü sağlık kontrolünden geçecek. 12 Temmuz’da Belçika’nın Genk şehrine gidecek olan Fenerbahçe, 22 Temmuz’a kadar devam edecek kampta, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek ETL-DOM Turnuvası’na katılacak. Sarı lacivertliler, 14 Temmuz’da Hollanda’nın AZ Alkmaar takımıyla TSİ 20.00’de karşılaşacak. F.Bahçe, bir gün sonra oynanacak FC Köln-Anderlecht maçının sonucuna göre, 17 Temmuz’da turnuva finali (TSİ 19.00) ya da üçüncülük (TSİ 16.30) maçına çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!