Ayıp sana Komşu

Güncelleme Tarihi:

Ayıp sana Komşu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2007 02:37

Sağduyu çağrıları işe yaramadı. Yunan fanatikler, Atatürk’ü hedef alan çirkin bir pankart açtı, maç sırasında oyuncularımıza defalarca yabancı madde atıldı.

YUNANİSTAN-Türkiye maçı öncesi iki ülkenin yetkilileri, tüm açıklamalarında dostluk ve barış mesajları verdi. Yunan basını da taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu. Ancak, bütün bu iyi niyetli çabalar işe yaramadı. Karaiskaki Stadı’nı dolduran Yunan fanatikler, yaptıkları taşkınlıklarla maça gölge düşürdü.

Karşılaşma öncesi İstiklal Marşımız okunurken, bir grup Yunan taraftar tribünde Atatürk’ü hedef alan çirkin bir pankart açtı. Yunan polis yetkilileri pankartın fark edilir edilmez toplandığını iddia etti. Fakat, maçın 12. dakikası oynanırken aynı pankart tekrar televizyon ekranlarına yansıdı.

Yunan fanatikler maç boyunca oyuncularımıza, ellerine ne geçerse attı. Sahaya onlarca kağıt bardak, madeni para, sopa, şişe ve meşale atıldı. Hakem Wolfgang Stark, milli takımımızın koruduğu kaleye yabancı madde atılması nedeniyle 2. yarıyı 3 dakika geç başlattı. 50. dakikada bu kez Yunanistan kalesinin arkasındaki tribünlerde büyük bir kavga çıktı. 80. dakikaya kadar takımlarını çılgınca destekleyen Yunanlılar, skorun 4-1 olmasının ardından, başta Seitaridis olmak üzere tüm oyuncularını protesto ettiler. Karşılaşma sonunda kendi takımlarını ıslıklayan Yunanlılar, millilerimizi ise alkışlarla uğurladılar. Öte yandan maçta, Yunan taraftarların Atatürk’e hakaret içeren pankart açması Yunanistan’ın İstanbul Konsolosluğu önünde protesto edildi. Karşılaşmanın bitmesinin hemen ardından Taksim Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 100 kişi, İstiklal Caddesi’ndeki Yunanistan Konsolosluğu’na yürüdü. İstiklal Marşı’nı okuyan grup, daha sonra dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!