Ayakları İstanbul’da akılları Nou Camp’ta

Güncelleme Tarihi:

Ayakları İstanbul’da akılları Nou Camp’ta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 22:49

FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu’nda eğitim gören çocuklar uluslararası turnuvalardaki ilk sınavını başarıyla verdi.

Haberin Devamı

Onlar Xavi sınıfının öğrencileri. Ve hepsinin en büyük hayali bir gün Messi, Neymar ve Suarez gibi olabilmek. Burada sadece futbolu değil bir kültürü de benimsiyorlar.

Mehmet, Demir, Yiğit, Sarp, Alpaslan, Berkay, Enes, Musa, Caner, Batuhan ve Emrecan… Barcelona şehrinde toplam 15 ülke ve 92 takımdan, bini aşkın çocuğun mücadele ettiği FCBEscola Uluslararası Futbol Turnuvası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden FCBEscola İstanbul Avea U12 Takımı’nın oyuncuları. Bu 11 genç yetenek, U12 turnuvasında gösterdikleri muhteşem performansla Türkiye’nin gururu oldular. David Badia Cequier ve Marc Velasco Borrell ile yaklaşık 2,5 – 3 ay gibi kısa bir sürede turnuvaya hazırlanan gençler kendilerinden beklenenin de üstünde bir performans göstermekle kalmadı, FC Barcelona futbolunu ve kültürünü kısa sürede öğrendiklerini de herkese gösterdi. FCBEscola İstanbul Avea oynadığı 6 maçta aldığı 4 galibiyetin yanı sıra attığı 15 golle turnuvanın en dikkat çeken takımı oldu.

Ayakları İstanbul’da akılları Nou Camp’ta

Haberin Devamı

Barcelona kültürü hayatlarını değiştirdi

Bu 11 genç adama sorduğumuz sorulara aldığımız yanıtlar da bile FC Barcelona kültürünün en temel prensiplerini görmek mümkün. Hepsi farklı karakterlere sahip olmasına rağmen tek bir amaç için oynamayı başarabilen futbolcular olduklarının fazlasıyla farkında. Sahada sadece kazanmanın değil kaybetmenin de olduğunu, saygıyı, sevgiyi, disiplini ve hayatta futboldan daha önemli şeylerin olduğunu üstüne basa basa söylüyorlar. Hepsinin hayali günün birinde Messi, Neymar ve Suarez gibi olabilmek. Bunları duymak bile altyapı eksikliği duyan ve futbolumuzun geleceğine dair ışık göremeyen bizler için adeta bir umut ışığı…

Ayakları İstanbul’da akılları Nou Camp’ta

Ailelere de eğitim veriliyor

FCBEscola İstanbul Avea’da eğitimin sürdürebilirliği ve başarıya ulaşması için velilerin de çocuklarına yol gösterebilmeleri önemseniyor. Bunun için ailelerinin eğitim programlarına dahil edilebilecekleri özel çalışmalara imza atılıyor. FCBEscola İstanbul Avea’nın Barcelonalı hocaları, dünyada birçok yeteneğin parlamadan sönmesinin en önemli nedenlerden birini, velilerin çocuklarını bilinçli yönlendirememeleri olarak gösteriyor. Bu nedenle okullarda belirli dönemlerde veliler için de özel eğitim programları da oluşturuluyor.

Ayakları İstanbul’da akılları Nou Camp’ta

Haberin Devamı

Hepsiyle gurur duyuyorum!

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, turnuvaya katılan çocukların FCBEscola İstanbul Avea futbol okullarında yalnızca birkaç aydır eğitim aldıklarını ve buna karşın uluslararası bir turnuvada mücadele edecek yetkinliğe ulaştıklarına dikkat çekti. Akdemir, “Okullarımızda eğitim gören çocukların her biri futbolun özüne yakışır biçimde tekniğiyle, mücadele hırsıyla, centilmenliğiyle örnek birer sporcu olarak yetişiyor. İlk uluslararası turnuva deneyimini yaşayan çocuklarımızın günün birinde dünya kupasını Türkiye’ye getiren takımın bir parçası olacağına inanıyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum. Okullarımız ile Türkiye’de futbol altyapı eğitimine bilimsel ve başarısı kanıtlanmış yöntemlerin aktarılmasına aracılık ediyoruz. Amacımız; Türkiye’de futbol altyapı eğitimine farklı bir bakış açısı kazandırarak, Türk futboluna yeni bir kapı açmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

-5 bin öğrenci seçmelere katıldı.
-Yaklaşık 500 öğrenci ve 50 antrenör kamplarda eğitim gördü.
-Okullarda 300’e yakın çocuk eğitim almaya devam ediyor.
-Kamplara katılan 18 gencimizden 12’si Yıldız Milli Takım’a seçildi.
-180 çocuk, Avea’nın desteğiyle burslu olarak eğitim alıyor.
-2011 yılında Barselona’daki birinci kampa katılan 20 genç, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) tarafından gelecek 10 yıl içerisinde Türk futbolunun iskeletini oluşturacak gençler arasında nitelendiriliyor.

Maç sonuçları

FCBEscola İstanbul Avea – Çin: 5 – 0
FCBEscola İstanbul Avea – Katalonya: 5 – 1
FCBEscola İstanbul Avea – ABD: 0 - 3
FCBEscola İstanbul Avea – Japonya: 3 - 0
FCBEscola İstanbul Avea – Brezilya: 2 – 1
FCBEscola İstanbul Avea – Brezilya: 0 – 1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!