Ayaklar yere bastı mı?

Güncelleme Tarihi:

Ayaklar yere bastı mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Uzun zamandan beri Galatasaray, özellikle Ali Sami Yen'de mağlup olmadı. Bununla her Galatasaraylı gibi ben de çok övündüm. Ancaaak, bir futbol takımının bir gün mağlup olacağı asla akıllardan çıkmamalı. Eğer o gün o takım yürekten mücadele etmişse, şanssızsa diyecek yok. Ama Gençlerbirliği maçı öyle değil. Galatasaray tümüyle iflas etmişti. Futbolda bunlar vardır.

DERS ALMALILAR

Galatasaraylı futbolcular eğer maçtan sonra da yazdığım gibi bu yenilgiden bir ders aldılarsa, -ki almış olmaları lazım- o zaman sorun yok. Avrupa'nın bir numarası Juventus'u sahada elinden kaçıran onlar. O gün hepimizden büyük övgü aldılar. Zira o maçın eleştirisini yaptık.

Gençlerbirliği maçından sonra tabii ki, yerle bir edilecekler. Nedeni; 90 dakika süresinde bir tek Galatasaraylı futbolcu sırtındaki formaya layık bir mücadele örneği göstermedi. Ne yapılmalıydı yani? Geçtişteki başarılı sonuçlardan sonra o maç geçiştirilmeli miydi? Asla!

Şunu savunurum. Futbolun geçmişi tarihte kalır. O gün ve gelecek vardır. G,Birliği maçından sonra Fatih Terim, ‘‘Suç benim’’ diyor. Tabii, haklıdır. Eğer bir takım sahada başarılı oluyorsa, rakiplerini teker teker ipe diziyorsa, teknik direktör de alkışlanır. Gençlerbirliği maçında takımı dökülüyorsa, başındaki teknik adamın da herhalde yanlışları olmalı. Bir takımda birkaç futbolcu otokontrollerini kaçırmış olabilirler, fizik güçlerini yitirmiş olabilirler. Ama yedeği ile asıyla bir takım bir maçın 90 dakikasında yok oluyorsa, onun nedenlerini araştırmak, derinlere inmek şart. Geçen gün öğrendim. Galatasaray yönetimi, yerli, yabancı tüm futbolcularına büyük ölçüde transfer ücretlerini ödemiş. Aferin. Şimdi futbolcular sahada ve saha dışında her türlü görevini yapmak zorunda değil mi?

B.HAKAN'A HADDİNİ BİLDİR

Gelelim B.Hakan'a... Geçen gün bir gazetede okudum. ‘‘Fenerbahçe maçında golü attıktan sonra sarı kart alacağımı bile bile tribünlere gittim’’ diyor. Eğer doğruysa, ona en ağır ceza verilmeli. Nedeni şu; kendini yere attı diye bir sarı kart da son maçta aldı mı? Etti mi iki sarı kart. Adanaspor maçında B.Hakan yok. Haydi Fatih, B.Hakan'a haddini bildir. Ki, bildireceğinden de eminim.

YERİNDE OLSAM AĞLARIM

Gelelim Ümit'e... Bir parladı, son maçta yok oldu gitti. Benim gözüm Emre'ye takıldı. Geçtiğimiz yıl B.Dortmund maçında ilk 11'de oynayan Emre, yedek kulübesinde tribünlere gülücük gönderiyor. Emre, ben senin yerinde olsam ağlarım. Bir an önce de sarı kırmızılı formanın içine girerim. Ne demişler, ‘‘Bir musibet, bin nasihatten iyidir.’’ Tüm Galatasaraylı futbolcuların ayakları yere bastıysa, Atletico Madrid maçından ümitlenirim.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!