Avusturya sürprizlerle başladı !

Güncelleme Tarihi:

Avusturya sürprizlerle başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2001 00:00

Haberin Devamı

Avusturya GP'si öncesi yapılan sıralama turlarında en iyi dereceyi yapan Ferrari pilotu Michael Schumacher yarışa en önde başlamaya hak kazandı. A1 pistini 1:09.562 gibi rekor bir zamanla tamamlayan Schumacher, böylece kariyerinde ilk defa Avusturya'da pole pozisyonun sahibi oldu.

Bugün çok iyi bir performans gösteren Williams takımından J.P. Montoya yarışa Schumacher'in yanından ikinci cepten başlamaya hak kazanırken, takım arkadaşı Ralf Schumacher de üçüncü oldu. Ralf'ı diğer Ferrari pilotu Barrichello izledi.

Sabahki antrenman turlarında çok iyi dereceler yapan McLaren-Mercedes takımı için sıralama turları tam bir kabusa dönüştü. İskoç sürücü David Coulthard ile 7.liği ve Fin sürücü Mika Hakkinen ile de ancak 8.liği kazanabilen McLaren, son zamanlardaki en zayıf sıralama performansını Avusturya'da gösterdi.

Asfalt çok tozlu olduğu için bir saatlik sıralamanın ilk yarım saatinde hiç bir araba piste çıkmadı. Bu yüzden de son yarım saatte epey trafik ile karşılaşan pilotlar, bir de yön değiştiren rüzgarın karşıdan esdiği bölümlerde ivmeleme problemi yaşayınca, sürpriz sonuçlarla karşılaşıldı.

Jordan takımından Trulli ile Sauber'den Heidfeld, McLaren'ları arkalarında bırakarak dikkat çekerken, bu pistte ilk defa yarışan Raikonnen de başarılı bir performans göstererek 9. sırayı aldı.

A1'in "grip" diye adlandırılan yol tutuş faktörünün en düşük olduğu pistlerden biri olduğu bugün yine kanıtlandı. Hemen hemen bütün sürücüler en az bir kere yol dışına çıkarken, BAR'dan Villeneuve hemen ilk viraj sonrası 360 derece dönen arabasını toparlayabildi. Aynı yerde her iki Minardi pilotu da spin atarken, seansın bitmesine saniyeler kala Arrows pilotu Verstappen başka bir virajda çıktığı kum havuzundan kontrolsüz olarak piste savruldu ve sadece Michael Schumacher'in son turunu yavaşlatmakla kalmadı, aynı zamanda ciddi bir tehlike de yarattı.

Sıralama sonrası yapılan basın toplantısında ilk defa ikinci sıradan yarışa başlayacak olan Montoya çok mutlu olduğunu söylerken takım arkadaşı Ralf Schumacher de genel olarak iyi bir sıralama seansı yaşadıklarını söyledi. Pole pozisyon sahibi Michael Schumacher ise değişen pist ve hava şartlarının takımları ve özellikle mühendisleri çok zorladığını belirtti. Alman pilot yarınki yarış için olabilecek en iyi pozisyondan start alacağını ve bu GP'yi kariyerinde ilk defa kazanmak istediğini de söyledi.

Yarın Türkiye saatiyle 15:00'de start alacak Avusturya GP'nin sıralama turlarında pilotlar şu şekilde sıralandı:

Sıra
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!