Avusturya F1'e hazır

Güncelleme Tarihi:

Avusturya F1e hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 13:05

Hükumetin İstanbu Park'ın takvime dönmesine finansal olarak destek vermeyeceğini ifade etmesinin ardından Avusturya'nın 2013 takvimine dönme ihtimali artıyor.

Haberin Devamı

Eski A1-Ring, yeni ismiyle Red Bull Ring, Dietrich Mateschitz'in piste yaptığı yatırımların ardından gelecek yıl takvime girmek için hazır bekliyor.

Mateschitz'in sağ kolu Dr. Helmut Marko, Speed Week'e yaptığı açıklamada, Formula 1 yarışı düzenlemek için tüm standartlara sahip bir piste sahip oldukları konusunda FIA'yı bilgilendirdiklerini söyledi.

Katılım payının kim tarafından ödeneceği sorusuna ise Marko, "Styria eyaleti, Avusturya Cumhuriyeti" cevabını verdi.

Pistin bulunduğu Spielberg bölgesinde, konaklamanın problem oluşturabileceğinin belirtilmesi üzerien Marko, "Saçma. 70'li, 80'li yıllarda yeterince yer vardı" dedi. Marko ayrıca, Viyana'dan sonra ülkenin ikinci büyük şehri olan Graz'ın da piste çok uzak olmadığını söyledi.

2003'e kadar Formula 1'e ev sahipliği yapan A1-Ring, Red Bull tarafından satın alınmasının ardından tümüyle yenilenmişti.

Haberin Devamı

Bu kadar kısa sürede büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın zorluğu sorulan Marko, "Problem değil! Küçük bir medya merkezi mi? Hemen yapılabilir" karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!