Avustralya'da yaprak dökümü

Güncelleme Tarihi:

Avustralyada yaprak dökümü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sezonun ilk Grand Slam'ında erkeklerin seri başı tenisçileri birer birer ilk turlarda elenirken, bayanlarda favoriler yollarına devam ediyor.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerin seri başı isimlerinin beklenmedik vedaları sürüyor. Thomas Muster ve Goran Ivaniseviç'in ardından, dün 2. turda Carlos Moya ile Mark Philippoussis de elendiler. Moya, Richard Fromberg'e 4-6, 6-4, 7-6 (7-2), 6-4, Philippoussis de Hicham Arazi'ye 1-6, 6-2, 4-6, 6-1, 9-7'lik setlerle boyun eğdi. Petr Korda, Jonas Bjorkman, Alex Corretja ise rakiplerini yenerek 3. tura çıktı.

Bayanlarda ise seribaşları yollarına devam ediyor. Lindsay Davenport, Karina Habsudova'yı çekişmeli geçen mücadele sonunda 2-6, 6-0, 9-7'lik setlerle devirdi. Iva Majoli, Ruxandra Dragomir, Sandrine Testud, Venus Williams, Conchita Martinez, Lisa Raymond da 3. tura yükseldiler.

Williams'lar ilgi odağı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda herkesin gözü ABD'li Venus ve Serena Williams kardeşlerin üzerinde. Geçtiğimiz yıl kortta büyük çıkış yapan Venus (17) ve Serana'nın (16) Melbourne'deki turnuvanın 2. turundaki buluşması da büyük ilgi uyandırdı. Venus'un 7-6 (7-4), 6-1'lik setlerle galip ayrıldığı bu mücadelede tribünlerde anne Williams, Oracine de vardı. Kızlarının sergilediği performansla gurur duyan Oracine, maç sonrasıda ikisini de kutladı. Bu arada Venus yendiği kardeşi Serena'dan özür dilerken, yanındakilere de ‘‘Bir dahaki karşılaşmamazı iyi hazırlanmalıyım. Serena aynı kişiye iki kez kaybetmez’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!