Avustralya Açık bu sene çok karışık

Güncelleme Tarihi:

Avustralya Açık bu sene çok karışık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 00:00

Toplam 24 milyon 851 bin dolarlı turnuvada erkeklerde şampiyonluk için tam 10 favori var. Kadınlarda ise THY’nin Business Class yüzü seçilen bir numara Caroline Wozniacki de ilk Grand Slam’ını kazanmaya çalışacak.

Haberin Devamı

BU yıl 99’uncusu yapılacak toplam 24 milyon 851 bin dolar ödüllü sezonun ilk grand slamı Avustralya Açık’ta erkek ve kadınlarda 128’şer tenisçi ile çift ve karışık çiftlerde 64’er takım mücadele verecek. Erkek ve kadınlarda şampiyon olacak isimler ise kişi başına 2 milyon 186 dolarlık ödülün sahibi olacak. Erkeklerde dünyanın ve turnuvanın iki numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, son şampiyon olarak unvanını korumaya çalışacak.

Unvana ortak olamayacak

Erkeklerde dünya sıralamasının bir numaralı ismi İspanyol Rafael Nadal, Avustralya’da, Rod Laver’dan sonra 4 Grand Slam turnuvasını üst üste kazanan ikinci isim olmak için mücadele verecek. Nitekim Nadal, Avustralya Açık’tan zaferle ayrılsa dahi, bir yıl içinde düzenlenen 4 büyük turnuvayı kazanamadığı için

/images/100/0x0/55ea7f76f018fbb8f883dfdb
‘’Grand Slam’’ yapmış sayılmayacak ve bu alanda Rod Laver’a ait olan unvana ortak olamayacak. Laver, sezonun tüm Grand Slam’lerini kazanmıştı.
Geçen yıl Avustralya’ya sakatlandığı için veda eden Nadal ise daha sonra Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık’ta şampiyon olmayı başarmıştı.

Nadal’ın yolu açık, Federer’in işi zor

Avustralya Açık’ta erkeklerde dünya sıralamasının 2 numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, finale giden yolda, sıralamada 2 numarada bulunan İspanyol Rafael Nadal’a göre daha zorlu rakiplerle karşılaşacak. Melbourne’deki kura çekimiyle belirlenen programa göre, Nadal’ın ilk turdaki rakibi Brezilyalı Daniel Marcos. İspanyol raket çeyrek finalde Rus Youzhny, Fransız Llodra ya da David Ferrer ile karşılaşması bekleniyor.

Roger Federer ise ilk turda, Slovak Lukas Lacko ile karşılaşacak. İsviçreli tenisçi, çeyrek finalde ABD’li Andy Roddick ile yarı finalde de 3 numaralı seri başı Sırp Novak Djokoviç ile karşılaşabilir.

Marsel’in rakibi Mikhail Youzhny

TENİSTE sezonun ilk Grand Slam organizasyonu olan Avustralya Açık’ta ilk tur kuraları çekildi. Buna göre erkekler dünya sıralamasında 90. sırada bulunan ve eleme maçı oynamadan ana tabloda yer alan Marsel İlhan, ilk turda turnuvanın 10 numaralı ismi Rus Mikhail Youzhny ile karşılaşacak. 28 yaşındaki Youzhny, Avustralya Açık’a daha önce 10 kez katıldı ve 2008’de çeyrek finale çıktı. Öte yandan Avusturalya Açık’ın 2. turunda Çağla Büyükakçay, İtalyan rakibi Corrinna Dentoni’ye 2-1 yenildi.

Gözler THY’nin yıldızı Wozniacki’de

20 yaşındaki Danimarkalı tenisçiyi, Belçikalı Kim Clijsters zorlayacak.

SERENA Williams yok, kadınlarda da favori yok. Ancak Avustralya’da kuşkusuz gözler Türk Hava Yolları’nın Business Class yüzü seçilen Caroline Wozniacki’de olacak. En çok gelecek vaadeden tenisçi olarak gösterilen 20 yaşındaki tenisçi, 2010 yılını 1. sırada tamamladı. Wozniacki’nin ilk turdaki rakibi ise Arjantinli Dulko Zvonareva oldu. Dünya tenis sıralamasındaki en genç oyuncu unvanını da elinde bulunduran Wozniacki, 2.5 yıllık aranın ardından tenise muhteşem bir dönüş yapan Belçikalı Kim Clijsters zorlayacak. Fakat ilk turda Rus Dinara Safina’yla karşılaşacak olan 3 numaralı seri başı Clijsters’ın işi hiç de kolay değil.

Wozniacki

· 2010 yılı maç istatistiği: 62 galibiyet - 17 yenilgi
· 2010 yılında kazandığı turnuva sayısı: 6
· Grand Slam şampiyonluğu: -

Haberin Devamı

Avustralya Açık bu sene çok karışık


Turnuvadaki ödül dağılımı

İlk Tur: 20 bin dolar 2. Tur: 32 bin dolar 3.Tur: 54 bin dolar 4. Tur: 93 bin dolar Çeyrek Final: 210 bin dolar Yarı Final: 420 bin dolar Final: 1 milyon 100 bin dolar Şampiyon: 2 milyon 200 bin dolar.

EN ÇOK KAZANANLAR

Erkekler: Roy Emerson (Avt.): 6 kez
Kadınlar: Margaret Court (Avt.): 11 kez

EN GENÇ ŞAMPİYONLAR
Erkekler: Ken Rosewall (Avt.): 18 yaşını 2 ay geçmişken
Kadınlar: Martina Hingis (İsv.): 16 yaşını 3 ay geçmişken

EN YAŞLI ŞAMPİYONLAR
Erkekler: Ken Rosewall (Avt.) 37 yaşını 2 ay geçmişken
Kadınlar: Thelma Long (Avt.) 35 yaşını 8 ay geçmişken

SON 3 YILIN FİNAL MAÇLARI

ERKEKLER
2010 - R.Federer - A.Murray: 3-0
2009 - R.Nadal- R.Federer: 3-2
2008 - N.Djokovic -W.Tsonga: 3-1

KADINLAR
2010 - S.Williams-J.Henin: 2-1
2009 - S.Williams-D.Safina: 2-0
2008 - M.Sharapova-A.Ivanovic: 2-0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!