Avrupa'nın en iyisi Cannavaro

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en iyisi Cannavaro
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 12:13

İtalya Milli Takımı ve Real Madrid'in tecrübeli savunma oyuncusu Fabio Cannavaro, Avrupa'da yılın futbolcusu seçildi. France Football dergisinin geleneksel Altın Top ödülüne layık görülen Cannavaro, son 10 yılda bu ödülü alan ilk savunma oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Geçen yıl, İtalya'daki şike skandalının ardından küme düşürülen Juventus'tan İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olan Cannavaro, France Football dergisinin dünya çapında yaptığı ankette 53 spor basını mensubundan 173 oy alarak Avrupa'nın en iyi futbolcusu seçildi. Cannavaro'nun ardından 124 oy alan eski takım arkadaşı kaleci Buffon ikinci, 121 oy alan Arsenal'in golcüsü Henry de üçüncü sırada yer aldı.
 

Sadece 5 futbolcunun aday gösterildiği ankette ödüle uzanan Cannavaro, "Bu benim için çifte mutluluk oldu. En iyi oyunculara verilen bu ödülü bir savunma oyuncusu olarak almak benim için çok özel" dedi.

 

Geçen yıl bu ödülü alan Brezilya Milli Takımı ve Barcelona'nın yıldızı Ronaldinho 73 puanla sıralamada dördüncü, aktif futbol kariyerine son veren Zinedine Zidane da 71 puanla 5. sırada yer aldı.

 

Haberin Devamı

Cannavaro, son 30 yıl içinde bu ödülü kazanan üçüncü savunma oyuncusu oldu. Alman Matthias Sammer 1996'da, bir diğer Alman Franz Beckenbauer de 1976'da Altın Top'u kaldırmıştı.

 

 

Bu arada Cannavaro, bu ödülü kazanan beÅŸinci oyuncu olarak tarihe geçti. Daha önce de Roberto Baggio(1993), Paolo Rossi(1982), Gianni Rivera(1969) ve Arjantin doÄŸumluÂOmar Sivori(1961) bu ödülü almıştı.

 

Almanya'daki finalde 100. kez Ä°talya Milli Takımı formasını giyen Cannavaro, finaller sonrası Fransız Zinedine ZSidane'ın ardından en iyi ikinci oyuncu seçilmiÅŸti. Finallerin ardındanÂJuventus'tan Ä°spanyol Real Madrid'e transfer olan 33 yaşındaki Cannavaro, daha önce Napoli, Parma ve Ä°nter formasını giydi. Parma'da Lilian Thuram'la birlikte oynadığı 212 lig maçında en iyi savunma ikilisi olmuÅŸlardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!