Avrupalı Antep: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Antep: 3-0
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trabzonspor'u üç golle geçip, UEFA Kupası'nın kapısını açtı.

Sahasında konuk ettiği Karadeniz ekibini Oktay (2) ve Erhan Albayrak'ın golleriyle yıkan lig üçüncüsü Gaziantepspor, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkarttı. Trabzonspor, Fatih'in kırmızı kart görmesi nedeniyle 46 dakika 10 kişi oynadı.

STAT: Kamil Ocak

HAKEMLER: Oğuz Sarvan (***), Münir Takpak (***), Ömer Soysal (***)

GAZİANTEPSPOR: Ömer (***)- Mehmet Polat (**), Ramazan (***), Mert (**)-Hasan (**), Hakan (**), İlyas (**) (Dk.90 Desire), İbrahim (***), Erhan Albayrak (***) (Dk.87 Hasan Uğur)- Oktay (***), Mustafa (***) (Dk.77 Almir *)

TRABZONSPOR: Metin Aktaş (*)-Selim (**), Osman (*) (Dk.67 Hüseyin *), Nikolovski (*)-Gökdeniz (*), Tamer (**), Abdülkadir (*), Erman (**), Erol (*) (Dk.60 Mehmet İpek *)-Murat Bölükbaşı (*) (Dk.55 Selahattin *), Fatih (*)

GOLLER: Dk. 44 penaltıdan ve 58 Oktay, Dk.85 Erhan Albayrak

KIRMIZI KART: Dk.44 Fatih (Trabzonspor)

GAZİANTEPSPOR, Trabzonspor engelini 3-0'lık skorla geçerek, lig üçüncülüğünü büyük ölçüde garantiledi. Kırmızı siyahlılar, kalan iki haftada bir mucize olmadığı taktirde önümüzdeki sezon UEFA Kupası'nda mücadele edecek.

Seyircisinin de desteğiyle rakibine üstünlük sağlayan Gaziantepspor, 44. dakikada Selim'in ceza sahasında topa elle müdahele etmesi nedeniyle penaltı kazandı. Bu pozisyon sonrasında hakeme itiraz eden Fatih kırmızı kartla oyun dışı kalırken, atışı kullanan Oktay topu ağlara yolladı: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi. 58. dakikada Mustafa Şahintürk, kendi yarı alanından aldığı top ile rakip ceza sahasına kadar ilerledi ve Oktay'a çıkardı. Oktay, şık bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. 85. dakikada İbrahim'in soldan ortasında topla buluşan Erhan Albayrak, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-0. Maç bu skorla sona erdi.

Trabzon, Erhan Namlı ve İbrahim'in peşinde

TRABZONSPOR Asbaşkanı Hikmet Onur dün, Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan ile görüşerek, İbrahim ve Erhan Namlı'yı istedi. Önce, ‘‘Bu futbolcuları satmayacağız’’ diyen Celal Doğan, Onur'un ısrarları üzerine daha sonra yumuşadı ve takasa sıcak bakmaya başladı. Doğan'ın, Fatih, Selahattin, Erman ve Selim'i istediği öğrenildi.

G.Antep'te pazarlık

Trabzonspor yöneticileri, Gaziantepspor'un iki futbolcusu İbrahim ve Erhan Namlı için Kulüp Başkanı Celal Doğan'la görüştü.

Başkan'a teklif

Trabzonsporlu yöneticiler, Gaziantep'te, kıyasıya transfer pazarlığına girişti. Bordo mavililer, G.Antepspor'da forma giyen İbrahim ve Erhan Namlı için pazarlık yaptılar. Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan'a iki futbolcuyla ilgili olarak, ‘‘İbrahim ve Erhan Namlı'yı almak istiyoruz’’ diye teklif getirildiği bildirildi.

Yine gelecekler

Doğan'ın teklife karşılık, ‘‘Biz UEFA Kupası'na katılma mücadelesi veriyoruz. Önümüzdeki sezon çok daha güçlü bir takım kuracağız. Bu nedenle futbolcu satmayı planlamıyoruz. Bunu daha sonra görüşelim’’ karşılığını verdiği bildirildi. Ancak Trabzonsporlu yöneticilerin ısrarcı olduğu ve cazip tekliflerle bir görüşme daha yapacağı ögrenildi.

Listede 11 isim var

TRABZONSPOR, üçü yabancı, 8'i yerli en az 11 futbolcuyu renklerine katacak. Bu futbolcuların en az 7 tanesinin, ilk 11'de yer alacak seviyede olmasına ve takımın çıtasını yükseltip, şampiyonluk yarışına katılmasına olanak sağlayacak yeterlilik taşımasına dikkat edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!