Avrupa'dan Kayseri'ye tam not

Güncelleme Tarihi:

Avrupadan Kayseriye tam not
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2011 13:01

Türkiye'de yapılacak 2014 Kadınlar Hentbol Avrupa Şampiyonası'nın düzenleceği illerden birinin de 7 bin 500 kişilik Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ne sahip Kayseri'nin olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Şampiyona öncesi Avrupa Hentbol Federasyonu Müsabakalar Komisyonu Başkanı Jan Tuik, Kayseri'ye gelerek Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş yetkililerinden tesisler hakkında bilgiler alan Avrupa Hentbol Federasyonu Müsabakalar Komisyonu Başkanı Jan Tuik, bugüne kadar gezdiği salonlar içerisinde en güzel olanın, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi olduğunu söyledi. Daha önce birçok uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaparak bu organizasyonlardan tam not alan Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nin çok yönlü oluşuna vurgu yapan Tuik, "Kullanım, personel ve çalışma yaklaşımı açısından en üst düzey tesis burası" dedi. 2014 Kadınlar Hentbol Avrupa Şampiyonası'nın Kayseri dışındaki hangi illerde yapılacağı nisan ayı içinde belli olacağı kaydedildi. Ayrıca, 2014 Avrupa Kadınlar Şampiyonasını düzenleme hakkı kazanan Türkiye'nin, son 15 yıl içerisinde erkekler ve kadınlarda, hem Avrupa hem de Dünya Basketbol Şampiyonalarına ev sahipliği yapma başarısını gösteren tek ülke olduğu öğrenildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!