Avrupa'da Türk gecesi

Güncelleme Tarihi:

Avrupada Türk gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 12:09

Dün gece UEFA Avrupa Ligi'nde Türk takımlarnın zafer akşamı yaşandı.

Haberin Devamı

Kewell'in harika golü/ Video

Nonda'nın kafa golü/ Video

Mehmet Topal harika golü/ Video

Kanat Atkaya'nın maç yorumunu okuyun

DİNAMO BÜKREŞ-GALATASARAY MAÇINDAN NOTLAR

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Bükreş ile deplasmanda yaptığı maça, geçen pazar günü Sivasspor ile oynanan maçtaki kadrosuyla çıktı.

Teknik direktör Frank Rijkaard, cezası nedeniyle Sivasspor maçında yer alamayan Keita'ya, UEFA Avrupa Ligi'nde yapılan maçta ilk 11'de forma vermedi. Rijkaard, takımının Sivasspor maçında oynadığı futboldan memnun kalması nedeniyle, orta alanda Barış, Mehmet ve Mustafa'dan oluşan üçlüyü bozmadı.

Romanya'ya getirilmeyen sakat oyuncular Baros ve Emre Aşık ile hasta olan Aydın da karşılaşmada oynayamadı.

MAÇ SEYİRCİSİZ YAPILDI

Karşılaşma, Dinamo Bükreş'in cezası nedeniyle seyircisiz yapıldı. Dinamo Bükreş'in, Çek Cumhuriyeti'nden Slovan Liberec ile UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında çıkan olaylar nedeniyle UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle karşılaşma seyircisiz yapıldı.

Haberin Devamı

200 TÜRK TARAFTAR İZLEDİ

Dinamo Bükreş ile Galatasaray arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçını 200 kadar Türk seyirci izledi. Galatasaray, karşılaşmanın seyircisiz yapılmasına karşın UEFA'nın verdiği protokol tribünü biletlerini Romanya Galatasaraylılar Derneği'ne verdi. Romanya'da bulunan Galatasaraylı taraftarlar, İstanbul'dan gelenlerle birlikte protokol tribününde Galatasaray'ı desteklediler.

Türk bayrakları açan taraftarlar takımlarını destekleyerek, Galatasaray'ı sessiz maçta yalnız bırakmadılar.

Bu arada Galatasaray'ın eski futbolcu ve teknik direktörü Georghe Hagi de karşılaşmayı izledi.

MUSTAFA'NIN DOĞUM GÜNÜ

Galatasaray'ın orta alanda bu sezon değişmez oyuncularından birisi olan Mustafa Sarp, doğum gününde Dinamo Bükreş'e karşı maça çıktı. Galatasaray Kulübü, resmi internet sitesinden yayınladığı mesajda, oyuncusunun 29. yaş gününü kutlayarak, “Kendisine sağlıklı, mutlu ve başarı dolu yıllar dileriz” dedi.


Dos Santos'un muhteşem golü/ Video

Bilica'nın kafa golü/ Video

Alex'in şapka çıkartılacak golü/ Video

Ercan Saatçi'nin maç yorumunu okuyun

Fenerbahçe kendi sahasında Steaua Bükreş'i 3-1 lik skorla geçti. 15. dakikada Santos çalımlarla ceza alanına girdi ve durumu 1-0'a getirdi. 38. dakikada S.Bükreş'li  Kapetanos Kadıköy'de bir süreliğine şok yaratan golü attı ve skora denge geldi. 51. dakikada Bilica kafa golüyle skoru 2-1'e getirdi. 67. dakikada Alex şık golüyle maçın skorunu belirledi. 3-1. Bu sonuçla grupta 4. maçların ardından puan durum şöyle oldu:

Takım            Puan

Fenerbahçe      9

Twente             7

Sheriff              4

Steaua Bükreş  2

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda Steaua Bükreş ile yaptıkları maçta, forvette Kazım'ı görevlendirdi.

Alman çalıştırıcı, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yapılan maçtaki performansla tepkileri üzerine çeken İspanyol forvet Güiza'yı Rumen rakipleri karşısında yedek soyundururken, maçta Kazım şans buldu.

Kazım, forvet oyuncularının sakatlıkları nedeniyle Steaua Bükreş ile deplasmandaki maçta da forvet mevkiinde görev almış, bir de gol atmıştı.

Fenerbahçe'de, ayak bileğinde sakatlığı bulunan forvet oyuncusu Semih ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığı bulunan Önder'e de maç kadrosunda yer verilmedi.

ALEX, İLK 11'DE

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlığı geçen kaptan Alex, Steaua Bükreş karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'de 1-1 berabere kalarak puan yitirdiği Kayserispor maçında forma giyemeyen Brezilyalı oyuncu, Rumen ekip karşısında takımını yalnız bırakmadı.

Fenerbahçe, Steaua Bükreş karşısına, deplasmandaki ilk maçın kadrosundan tek değişiklikle çıktı. Alex'in de cezalı olduğu için forma giyemediği bu maçta, Breziyalı futbolcunun yerine Özer, ilk 11'de şans bulmuştu.

Steaua Bükreş'te, ilk maçta ilk 11'de forma giyen Golanski ve Surdu, bu akşamki mücadelede yedekler arasında bulunurlarken, bu futbolcuların yerine Tanase ve Marin ilk 11'e girdiler.

ALEX'TEN AVRUPA MAÇ REKORU

Steaua Bükreş maçıyla, Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarında 50. maçına çıkan Alex, sarı-lacivertli ekipte Avrupa kupalarında en çok maçta forma giyen futbolcu oldu.

Fenerbahçe formasıyla 12 sezonda toplam 49 Avrupa kupası maçına çıkan Rüştü Reçber ile bugüne dek aynı maç sayısında olan Alex, Steaua Bükreş mücadelesinde rekoru eline geçirdi.

Alex, aynı zamanda Avrupa kupalarında Fenerbahçe formasıyla attığı 13 golle, sarı-lacivertli ekibin Avrupa'daki en golcü futbolcusu olma unvanını da elinde bulunduruyor.

KONUK İZLEYİCİ TRİBÜNÜ BOŞ KALDI

Steaua Bükreş Kulübü'nün isteği üzerine, konuk ekibin taraftarlarına bilet verilmezken, konuk takım taraftar tribünü boş kaldı.

Rumen kulübünün başkanı Valeriu Argaseala, Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdiği yazıda, taraftarlarının karışabilecekleri olaylardan sorumlu olmayacaklarını belirtip, bu yöndeki isteklerini iletmiş, sarı-lacivertli kulüp de bu sabah yapılan eşgüdüm toplantısında, konuyu UEFA yetkililerine bildirmişti.

TRİBÜNLERDE BOŞLUKLAR

Fenerbahçe-Steaua Bükreş mücadelesine, sarı-lacivertli taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Migros kale arkası tribünü başta olmak üzere tüm tribünlerde boşluklar dikkati çekti.

Fenerbahçeli futbolcular ısındığı sırada, Türk Telekom kale arkası tribünündeki taraftarlar, futbolculara sevgi gösterilerinde bulunup, tek tek tribünlere çağırdı. Migros kale arkası tribünü tarafındaki yarı sahada ısınan Fenerbahçeli futbolcular, diğer yarı alanda rakip futbolcular ısındığı için saha ortasına dek gidip tribünleri selamlarken, tribünler buna tepki gösterip, “Buraya gelmeyen Cimbomlu olsun” biçiminde tempo tuttu. Bunun üzerine futbolculardan Özer, tribünlerin önüne dek gidip taraftarı selamladı. Stat hoparlörlerinden yapılan anonsta, Rumen ekibin çalışmasının bozulmaması için Fenerbahçeli futbolcuların o bölüme çağrılmaması istendi.

Fenerbahçe, Steaua Bükreş maçının ardından, 15 gün resmi maça çıkmayacak. Bu hafta sonu, planlamada Ankaraspor ile maçı bulunan, ancak rakibi ligden düşürüldüğü için haftayı maç yapmadan geçecek sarı-lacivertli ekip, gelecek hafta da milli maç arası olması nedeniyle, uzun bir süreyi maç yapmadan geçirecek. Sarı-lacivertli ekip bundan sonraki ilk maçını Beşiktaş ile 21 Kasım Cumartesi günü yapacak.

Galatasaray maçında stat hoparlörlerinden çalınmaya başlanan “Mor Menekşe” şarkısı, bu maçta yine çalınırken, tribünler şarkıya eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!