Avrupa UEFA'yı korusun

Güncelleme Tarihi:

Avrupa UEFAyı korusun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 00:00

Avrupa kupalarından ihraç edilen kulüplerin sivil yargıya gitmelerinin işleri çıkmaza sokacağını belirten Michel Platini, “Avrupa Komisyonu mahkemelere karşı bizi korusun” dedi.

Haberin Devamı

UEFA Başkanı Michel Platini Avrupa Birliği’nden, kulüplerin kendilerini dava edememesi için yardım istedi. Bu sezon Avrupa Ligi’nden ihraç ettikleri Sion Kulübü’nün İsviçre’deki sivil mahkemede açtığı davayı kazanması ile zor günler geçiren UEFA Başkanı, siyasilerden destek aramaya başladı. Sion’un açtığı davadan sonra Avrupa kupalarından ihraç edilen başka takımların da yargıya gitmelerinin işleri çıkmaza sokacağını belirten Platini, Avrupa Komisyonu’ndan “yargısal koruma” talep etti.

İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesine açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı şöyle konuştu: “Kulüplerin bizi dava edebileceğini biliyorum. Bunun için Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüştüm. Kendisinden hukuksal koruma talep ettim. Ona, ‘Eğer yaptığım şeyin futbol için olduğuna inanıyorsanız, beni korumak zorundasınız’ dedim. Yoksa işler çok zor olacak. Eğer kupalardan ihraç edilen bir kulüp10 milyon Euro’luk tazminat davası açarsa ve ihraç edilmiş 10 kulüp varsa ne olacak?” 

Haberin Devamı

UEFA mahkemeyi dikkate almadı

Avrupa Ligi play-off turunda Celtic’le karşılaşan Sion takımı rakibini eleyerek gruplara kalmıştı. Ancak Celtic’in, “Sion transfer yasağı bulunmasına karşın yeni oyuncularını oynattı” itirazını kabul eden UEFA, İsviçre kulübünü Avrupa’dan ihraç etti ve yerine Celtic’i aldı.

Bunun üzerine İsviçre’de UEFA’nın bağlı bulunduğu kantonda sivil mahkemeye giden Sion Kulübü de davayı kazandı.

Mahkeme UEFA’nın Sion’u Avrupa Ligi’ne dahil etmesi gerektiğini kaydetti. Ancak UEFA, sivil mahkemenin kararını dikkate almayıp Sion’un itirazını reddederek gruplara Celtic’in katılacağını yineledi.

Sion’un ısrarı sürüyor

Sion Kulübü halen, mahkeme kararıyla kendi yerine Celtic, Atletico Madrid, Rennes ve Udinese takımlarının yer aldığı Avrupa Ligi I Grubu’nda oynanan tüm maçların sonuçlarının hukuken geçersiz olduğunu iddia ediyor.

Platini ayrıca, geri alınan şampiyonluğunun iade edilmesi için kendilerine başvuran Juventus’a yardım edemeyeceklerini ve İtalyan Federasyonu’nun içişlerine karışamayacaklarını ifade etti.    

Haberin Devamı

50 derecede Dünya Kupası olmaz

La Gazzetta dello Sport’a açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı Michel Platini, Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nın kışın yapılmasından yana olduğunu yineledi. Platini, “Yazın 50 derece sıcaklıkta futbol oynanmaz. Böyle bir durumda taraftarlara da iyi şanslar dilemek lazım. Kupanın kasım ya da aralık ayında düzenlenmesi daha iyi olacaktır. Avrupa liglerinin çoğuna aralık ayında ara verildiğini de unutmayalım” diye konuştu.

F.Bahçe de CAS'a başvurmuştu

Bilindiği gibi Şampiyonlar Ligi'nde ihraç edilen Fenerbahçe Kulübü, UEFA'ya karşı hukuk savaşı başlatmıştı. Sarı-lacivertli kulüp, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurarak, Devler Ligi’nden ihraç kararıyla oluşan maddi kayba istinaden UEFA'dan 45 milyon Euro talep etmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe CAS'tan istediği sonucu alamazsa, İsviçre mahkemelerine başvuracak ve hakkını orada arayacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!