Avrupa Sutopu Şampiyonası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Sutopu Şampiyonası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 00:00

Avrupa Sutopu Şampiyonası, yarın Hırvatistan'da başlayacak.

Başkent Zagreb'de 11 Eylül'de sona erecek şampiyonada Türk Milli Takımı da 19 yıl aradan sonra yer alacak.

Altışarlı iki grubun mücadelesiyle başlayacak şampiyonada Türkiye, (A) Grubu'nda Karadağ, İtalya, İspanya, Romanya ve ev sahibi Hırvatistan ile karşılaşacak. (B) Grubu'nda ise Macaristan, Sırbistan, Almanya, Rusya, Yunanistan ve Makedonya yer alıyor.

Türkiye, ilk maçını yarın TSİ 11.00'de Romanya ile yapacak.

(A) Milli Sutopu Takımı, tarihinde 1966, 1987 ve 1991 tarihlerinde 3 kez Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. 1991 yılında gerçekleşen statü değişikliğiyle Avrupa Şampiyonası'nda ilk 12 takımın katıldığı (A) Grubu ve (A) Grubu'na katılmak için basamak sayılan (B) Grubu'ndan oluşan ikili sisteme geçildi. 12 takımlık 2010 (A) Avrupa Şampiyonası öncesinde 2009 Lugano (B) Avrupa'da şampiyon olan (A) Milli Takım, 2010 Nisan ayında oynanan eleme maçları sonrasında grubundan İspanya'nın arkasından ikinci sırada çıkarak tarihte ilk kez 12 takım arasına girmeye ve 19 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Sutopu Milli Takımlar Başantrenörü Sinan Turunç, “Bizler için ilk sırada önemli olan bu şampiyonaya gitmeyi başarmaktı. Türk sutopu adına okyanusu geçmiş bulunuyoruz. Şampiyona öncesi yaklaşık iki ay süresince İstanbul'daki hazırlıklar haricinde İzmir, Makedonya ve Macaristan'da kamp yaptık. 2010 Avrupa Şampiyonası bizim için son değil başlangıç. Bir ay sonrasında 2012 Avrupa Şampiyonası'nın elemeleri başlayacak” dedi.

Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 13 kişilik takım kadrosunda şu sporcular bulunuyor:
Oytun Okman, Halil Beşkardeşler, Alican Çağatay, Can Gözüsulu (Galatasaray), Atilla Sezer, Yiğithan Hantal, Emre Coskun, Berk Gunkut (İstanbul Yüzme İhtisas), Serdar Hakyemez, Tarkan Güveli (Adalar Su Sporları), Can Güven, Anıl Sönmez (Heybeliada Su Sporları), Deniz Tolga Balta (ENKA Spor)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!