Avrupa şampiyonu, istikrar peşinde

Güncelleme Tarihi:

Avrupa şampiyonu, istikrar peşinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 11:34

Masa tenisinde geçen sezon ETTU Kupası'nda şampiyon olarak Türkiye'ye bir ilki yaşatan Fenerbahçe Kadın Takımı, bu sezon da aynı başarının peşinde.

Kupanın son şampiyonu sarı-lacivertliler, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yarın saat 17.00'de başlayacak maçta Polonya temsilcisi AZE AJD Czestochowa karşısında çeyrek final için mücadele verecek.

Geçen sezon bu kupanın finalinde karşılaştıkları Rusya'nın Vladivostok takımının antrenörü Davit Sargsyan ve aynı takımın önemli oyuncusu Victoria Paulovich'i kadrosuna katan Fenerbahçe, çıtayı yine yüksek tuttu.

Sarı-lacivertli ekibin kadrosunda Paulovich'in yanı sıra oyuncular Melek Hu, Elizabet Samara, Fangfang Zhou ve Fengyu Jin yer alıyor.

-Şube kaptanı Yaldız: “Hedef yine şampiyonluk”-

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, geçen sezon elde ettikleri büyük başarıyı bu sezon da kazanmak istediklerini ifade etti.

Takımla ilgili bilgiler veren ve hedeflerini anlatan Yaldız, Avrupa'da üst üste ikinci sezon şampiyonluk yaşamak istediklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Geçen sezon bir ilki gerçekleştirdik. Yine bir ilke imza atmak istiyoruz. Hedefimiz yine şampiyonluk. Başarımızı devam ettirme arzusundayız. Önemli olan kupayı bir kez kazanmak değil bu başarıyı devam ettirmek. Kadromuz oldukça güçlü. Fakat Avrupa'da her takımın birbirini yenme şansı var. Bunların arasından bir fark yaratıp yine şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Takım oldukça formda. Hiçbir problem yok. İyi bir motivasyon var. Günde çift antrenmanla hazırlanıyoruz. Hedefimiz bu kez kupayı Türkiye'de kaldırmak.”

Geçen sezon Avrupa şampiyonu olan kadrodan daha iyi bir ekip kurarak, hedeflerini ortaya koyduklarını anlatan Yaldız, “Geçen sezon oyuncumuz Samara sakatlık geçirmişti. Buna rağmen zorlu maçları geçerek şampiyonluğa ulaştık. Paulovich ile kadromuz daha da güçlendi. Sıkıntı yaşamadan finale kadar gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

-Üstündağ: “Takımımız Avrupa'daki en iyi profile sahip”-

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı Antrenörü Babür Üstündağ ise, yeni kadrolarıyla, Avrupa'daki en iyi takım profiline sahip olduklarını savundu.

Yarın karşılaşacakları Polonyalı rakiplerini iyi analiz ettiklerini anlatan Üstündağ, “Rakip takımda iki tane Çinli sporcu var, birisi Polonya vatandaşı. Diğer iki oyuncuları Polonyalı. Avrupa kupasında diğer turlarda oynadıkları maçları takip ettik. Takımımızı bu şekilde hazırlıyoruz. Onları yenecek güçteyiz. Rakibimizden kağıt üzerinde daha avantajlıyız. Oyuncularımızın form durumu çok iyi” diye konuştu.

Kupada karşılarına bu sezon da zorlu takımların çıkacağını anlatan Üstündağ, “Hedefimiz yine şampiyonluk. Geçen sezon şampiyon olarak yükselttiğimiz çıtayı aşağıya düşürmemeliyiz. Takımımız da buna göre dizayn edildi. Kağıt üzerinde Avrupa'daki en iyi takım profiline sahibiz diyebiliriz. Maçlarımızı bu hedef doğrultusunda oynayarak turnuvanın sonunda kupaya uzanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

-Geçen sezon ilki başardılar-

Geçen sezon tarihi bir başarı elde eden Fenerbahçe, Avrupa şampiyonluğu unvanları bulunan takımları saf dışı bırakarak kupaya uzanmıştı.

Çeyrek finalde Hollanda'nın Lybrae Consultants Heerlen takımını eleyen sarı-lacivertliler, yarı finalde ise İspanyol UCAM Cartagena'yı geçerek finalist oldu. Sarı-lacivertli ekip, Rus Vladivostok ile yaptığı final mücadelesi sonunda da kupanın sahibi oldu.

Geçen sezon şampiyon olduğu için bu sezon grup maçlarına katılmayan Fenerbahçe, Polonyalı rakibini tek maçın ardından elerse, final grubuna katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!