"Avrupa Şampiyonası öncesi ilk önemli sınavımız"

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Şampiyonası öncesi ilk önemli sınavımız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 11:33

Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Grekoromen Güreş Milli Takımı, ilk sınavını 27 Ocak'ta başlayacak olan 30. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'nda verecek.

Grekoromen Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim, Vehbi Emre Turnuvası'nın, Avrupa Şampiyonası öncesi kendileri açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Bu turnuvada sporcularımızın son performansını göreceğiz. Performansa göre Avrupa Şampiyonası'na gidecek olan milli takım belli olacak. Onun için büyük bir önem taşıyor” dedi.

Olimpiyat vizesi alan sporculardan Nazmi Avluca ve Şelçuk Çebi'yi Avrupa Şampiyonası'na götürmeyeceklerini vurgulayan Pirim, “Belki bu sporcularımıza ilave olarak bazı sıkletlerde de değişikliğe gidebiliriz. Buna da bu turnuvadan sonra karar vereceğiz. Gençlere ağırlık verdiğimiz bir milli takımla Avrupa Şampiyonası'na katılacağız” diye konuştu.

“Asıl hedef olimpiyatlar”

Pirim, Avrupa Şampiyonası'nın kendileri için öncelikli hedeflerden biri olmadığına işaret ederek şöyle devam etti:
“Bizim için asıl hedef olimpiyatlar. Onun için biraz daha genç kadro ile Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi düşünüyoruz. Ancak, kimin milli takıma gireceğine yine kendi sporcularımız karar verecek. Birçok arkadaşımızın performansı birbirine çok yakın ve takım içinde dostluğun yanı sıra, rekabet var. Milli takımı ben değil onlar belirleyecek. Asıl performans bu turnuvada belli olacak.
Kamp içinde herhangi bir sıkıntımız yok. Arkadaşlarımız var gücümüzle hedeflerine doğru ilerliyorlar. Ancak, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, kampımızı ziyaret ederlerse bizim için çok büyük manevi destek olur. Çalışma programı uyun olur da kampımızı ziyaret ederlerse çok mutlu oluruz.”

Pirim, turnuvaya şu ana kadar 16 ülkenin müracaat ettiğini belirterek, katılımın 20-25 ülke civarında olmasını beklediklerini kaydetti.
Milli Takım Kaptanı Nazmi Avluca da yaptığı açıklamada, bu gibi turnuvaların bilhassa genç arkadaşların kendilerini yenilemeleri ve hatalarını görmeleri açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Avluca, “Kampta genel olarak teknik ve kuvvet antrenmanları yapıyoruz. Takımda bazı arkadaşlarımızın ciddi olmayan sakatlıkları var ama bunlar o kadar önemli değil. Vehbi Emre Turnuvası bizim için elbette önemli. Ancak, asıl önemli olan Avrupa Şampiyonası'nda ve ondan sonraki şampiyonalarda yapılan hataların tekrarlanmamasıdır” dedi.
Olimpiyat barajını geçemeyen arkadaşlarının önünde 3 tane kalifikasyon turnuvasının olduğunu hatırlatan Avluca, “Bu fırsatları çok iyi değerlendirmeleri ve her sporcunun hayali olan olimpiyatlara adlarını yazdırmaları gerekiyor” ifadesini kullandı.

Vehbi Emre Turnuvası'na şu ana kadar Türkiye ile birlikte İsveç, Gürcistan, İtalya, Güney Kore, Comoros, Belarus, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Japonya, Rusya, İran, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan katılmak için müracaat etti.

Turnuva 29 Ocak'ta sona erecek.

Vehbi Emre kimdir ?

17 Şubat 1903 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Çok sayıda şampiyonluklar kazandığı güreş hayatını 1930 yılında genç yaşta bırakmak zorunda kalarak, bir süre güreş hakemliği yaptı. Merhum Vehbi Emre, daha sonra güreşe yönetici olarak hizmet etmeye başladı. Türk güreşine önemli hizmetleri olan Vehbi Emre, Türk güreş tarihinde en uzun süreli Güreş Federasyonu Başkanlığı yapan spor duayenleri arasına ismini yazdırmayı başardı. 1949'dan 1981 yılına kadar FILA ikinci başkanlık görevini sürdürdü. Vehbi Emre 17 Şubat 1983'te hayatını kaybetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!