Avrupa Şampiyonası 4 Kasım'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Şampiyonası 4 Kasımda başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 17:14

Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan Goalball Avrupa Şampiyonası, 4 -11 Kasım tarihlerinde Konya'da yapılacak.

Haberin Devamı

100. Yıl Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek müsabakalara, Finlandiya, Litvanya, İsveç, Slovenya, İspanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Ukrayna, Danimarka, İsrail, Büyük Biritanya ve Türkiye olmak üzere 13 ülkeden erkek ve kadın sporcular katılacak. Yaklaşık 150 sporcu, antrenör ve yöneticinin katılacağı şampiyonanın açılışı, 3 Kasım Pazar günü saat 17:00'de gerçekleştirilecek.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin bu turnuvaya talip olduğunu ve çalışmalar sonucunda Konya'da yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi. Uluslararası arenada Türkiye'nin başarılı sonuçlar elde ettiğini hatırlatan Çetin, "Londra Paralimpik oyunlarına gitmeyi altın golle kaçırdık. Bunun acısını burada, kendi ülkemizde çıkartacağız. Başarılı sonuçlara imza atacağız, beklentimiz büyük" dedi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Ersöz de son iki yılda sekizinci uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Bu turnuvaya her yönüyle hazır olduklarını ifade eden Ersöz, "Milli takımımız yaklaşık bir aydır ilimizde kamp yapmaktadır. Çalışmalar verimli geçiyor. Geçmişteki başarıları da baz alırsak, diğer ülkelerin yanında takımımızı daha üstün ve hazır görüyorum. Sorunsuz bir şekilde bu turnuvayı tamamlayıp, başarılı sonuçlara imza atmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıya, Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kandemir, antrenörler ve sporcular katıldı.

BAKMADAN GEÇME!