Avrupa Ligi son 16 kura çekimi ne zaman? Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri!

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Ligi son 16 kura çekimi ne zaman Fenerbahçenin muhtemel rakipleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 10:47

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu karşılaşmaları dün sona erdi. Peki, UEFA Avrupa Ligi son 16 kura çekimi ne zaman? Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri kimler? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

Avrupa Ligi son 32 turunun sona ermesinin ardından son 16 turu için kura çekiminin ne zaman yapılacağı ve kura çekiminde Fenerbahçe’nin hangi takımla eşleşeceği büyük bir merakla bekleniyor.

UEFA AVRUPA LİGİ SON 16 TUR KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

UEFA Avrupa Ligi son 16 turuna kalan takımlar dün akşam oynanan maçların ardından belli oldu. Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Fenerbahçe tur atlarken, Galatasaray Lazio ile oynadığı maç sonucunda turdan elendi.

UEFA Avrupa Ligi son 16′ya kalan takımlar arasında gerçekleşecek olan kura çekimi bugün saat 14:00’da İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi’nde yapılacak. Merakla beklenen kura çekimi TSİ 14.00′dan itibaren TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

FENERBAHÇE’NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Lokomotiv Moskova’nın sahasına konuk olan Fenerbahçe karşılaşma sonucunda rakibini eleyerek son 16 turuna çıkmaya hak kazandı. Seri başı uygulamasının olmayacağı Avrupa Ligi son 16 turunda aynı ülkeden takımlar da eşleşebilecek.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçe’nin son 16 turundaki muhtemel rakipleri;

Braga (Portekiz)

Valencia(İspanya)

Bayer Leverkusen (Almanya)

Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

Lazio (İtalya)

Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti)

Liverpool (İngiltere)

Athletic Bilbao (İspanya)

Manchester United (İngiltere)

Dortmund (Almanya)

Tottenham (İngiltere)

Sevilla (İspanya)

Basel (İsviçre)

Villarreal (İspanya)

Anderlecht (Belçika)

UEFA AVRUPA LİGİ SON 16 TURU MAÇ TARİHLERİ

Bugün gerçekleşecek olan kura çekiminin ardından UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 10 Mart 2016 Perşembe günü, rövanş maçları ise 17 Mart 2016 Perşembe günü gerçekleşecek.

Son 16 turunun ardından çeyrek final karşılaşmaları 7 ve 14 Nisan 2016 tarihlerinde, yarı finaller ise 28 Nisan ve 5 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

UEFA Avrupa Ligi final maçı ise 18 Mayıs tarihinde İsviçre’nin Basel şehrindeki Saint Jakob-Park’ta oynanacak.

GALATASARAY NASIL ELENDİ?

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İstanbul Türk Telekom Arena’da Lazio’yu ağırlayan Galatasaray, karşılaşmadan 1 – 1’lik beraberlikle ayrılmıştı. Dün akşam Lazio’nun sahasına konuk olan Galatasaray rövanş maçından ise 3 – 1’lik yenilgiyle ayrılarak Avrupa Ligi’ne veda etmek zorunda kaldı.

BAKMADAN GEÇME!