Avrupa hayali

Güncelleme Tarihi:

Avrupa hayali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Trabzonsporlu Hami, Abdullah, Ogün transferden önce yabancıların gözdesiydi. Ogün için Avrupa'dan henüz resmi bir teklif gelmedi, Hami için Shalke'nin, Abdullah için de Liverpool'un önerdiği bonservis bedellerinin çok düşük olduğu belirtildi.

Transfer mevsiminden önce Avrupa kulüplerinin gözdesi oldukları belirtilen Trabzonspor'un yıldız futbolcuları Abdullah, Ogün ve Hami'nin bonservis bedellerinin yüksek oluşu nedeniyle yurt dışına gidemedikleri bildirildi.

Sezon ortasında Hami'ye Almanya'nın Shalke 04, Ogün'e Bayern Münih, Borussia Dordmund ve Kaiserslautern, Abdullah'a ise İngiliz Chelsea, Liverpool, Blackburn ve Manchester United'ın talip olduğu ifade edilmişti. Transfer sezonunun başlamasıyla birlikte sadece Liverpool, Abdullah için 5.5 milyon dolar bonservis bedeli teklif ederken öteki kulüplerin suskun kaldığı dikkati çekti. Hami için Shalke'nin önerdiği bonservis bedeli ise 7 milyon mark oldu. Ogün için ise 3 Alman kulübünün de resmi hiçbir girişimi olmadı.

Futbolcularının transferlerini değerlendiren Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise ‘‘Avrupalı kulüpler, Türk futbolcularını her halde çok ucuz düşünüyorlar. Resmi teklif getiren kulüplerin sayısı çok az. Onların da önerdiği rakamlar komik. Bazı futbolcularımız ise menajerlerin oyununa geliyor. Menajerler, ‘Sizi, Manchester'e, Barcelona'ya, Juventus'a pazarlarız' sözleri, futbolcularımızın başını döndürüyor. Oysa menajerlerin tek derdi futbolcuların vekaletlerini almak’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!