Avrasya Maratonu için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Avrasya Maratonu için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 14:19

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Spor A.Ş. tarafından organize edilen ve 17 Ekim 2010 Pazar günü 100 bini aşkın vatandaşımızın koşacağı 32. Kıtalararası Avrasya Maratonu tanıtım toplantısı bugün yapıldı.

Haberin Devamı

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapılan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı toplantıda ilk sözü İstanbul Gençlik Spor Genel Müdürü Tamer Taşpınar aldı.

Taşpınar; "Avrasya Maraton, iki kıtanın birleştiği yerde yapılıyor ve İstanbul'u temsil ediyor. İstanbullular maratonu çok sevdi ve kabullendi. Maraton sayesinde halkımız spor yapıyor, haftasonunu değerlendiriyor. Avrasya Maratonu artık bir marka oldu. Önemini daha da arttırmalı ve dünyaya tanıtmalıyız" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ise "Önümüzdeki hafta pazar günü İstanbullular maratonu yaşayacaklar. Kıtaların buluştuğu bir kent, böyle bir yerin kendi olgusu farklılıkları da ortaya çıkartıyor. Bu farklılıklardan biri de bu şehri dolu dolu yaşayabilmek. Bu sene 32. kez Avrasya Maratonu'nu gerçekleştireceğiz. Böyle bir şans başka şehirde yok ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. 100.000 kişilik bir katılım bekliyoruz ve kentin nabzı 17 Ekim Pazar günü burada atacak. Şehir, dünya ve televizyonlar takip edecek. Sabah 07.00'den 14.00'e dek bazı yollar kapalı olacak. Bu sezon bize destek olan çok önemli sponsorlarımız var ve yarışlarda galip gelenlere verilecek ödülleri de arttırdık. Koşularda teknoloji kullanarak koşucuların ayakkabılarına çip yerleştirdik. Bu sayede sporcuların hangi güzergahtan ilerlediklerini takip edebileceğiz. Avrasya Maratonu'na katılacak tüm atletlere, koşuculara başarılar diliyorum ve tüm halkımızı bu çoşkuyu, güzelliği yaşamak için bu organizasyona davet ediyorum. Asya'dan, Avrupa'ya geçmek herkese nasip olmayacak bir olgudur." dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!