Avcı: Sorumluluğumuz ağır

Güncelleme Tarihi:

Avcı: Sorumluluğumuz ağır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 15:38

Abdullah Avcı Avusturya’daki kampı değerlendirirken Dünya kupası öncesi test maçları yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Milli takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı dün Leogang’da yapılan kapta genel bir değerlendirme yaptı.

İşte Abdullah Avcı’nın sözleri:

- Milli Takım oyuncuları ile Şubat 21'de 1,5 gün beraber olduk. Avusturya’da 15 günlük süreçte olumlu yansımalarıyla iyi vakit geçiririz.

- Şubat ayındaki maçtan sonra yası kampı önemliydi. Futbol takımı 6-7 haftalık süreçte hazırlanır. Avrupa ve Dünya şampiyonasında olmamamız milli takım adına bu sürece değerlendirme anlamında fırsat. 15 günlük süreçte 2 temel konu var

TOLGA ZENGİN'İN YERİNE MERT GÜNOK

TEST MAÇLARI OLACAK

1- takım ruhu ve takım coşkusu beraber hareket etmeyi sağlamak. 5 maç müsabaka, dünya kupalarındaki elemelerinde eş değerli rakipler olması 3 maçlıkmüsabaka oyun ve oyuncu anlamında denemek. Ukrayna ve Portekizle son maçlarını bizimle yapacaklar. Test mücabakaları oynayacağız.

Haberin Devamı

SORUMLULUĞUMUZ AĞIR

2- Türk futbolunun 1 yıldır yaşandığı liglerin sona ermesi herkesin milli takıma odaklanması antrenörlerimizin ve oyuncularımın sorumluluğu var. İyi neticeler alıp futbolu tekrar sevdirmek. Dünya şampiyonasına hazırlanma yolunda adımlar attık.

Rüştü'ye teşekkür ediyorum. Ulusal anlamda bizi doğru temsil etmiş. Özellikle kampa çağırdığımda oyuncu grubuna İlk gelmiş gibi heyecanlanlıyım. Gençlere model. Kısa kamp döneminde genç oyunculara anlatacağı önemli şeyler var. Bu tür modellerin artmasını diliyorum"

KALİTE VAR

Bu sezon Süper lig kaosun içinde olmasına rağmen oyun ve oyuncu kalitesi arttı. Sakatlıktan dolayı gelemeyen oyuncularımız var. 32-35 kişilik havuzda oyuncu var. Hepsini takip ediyoruz.Avrupa’Daki gençlerimiz için tarama ekibimiz var. Onları sadece izlemeyecek

RÜŞTÜ: JÜBİLE MAÇINA GELDİM

Uzun yıllar hizmet ettim. Abdullah hocama beni davet ettiği için teşekkür ederim. Son kez kamp yaşıyorum. duygusallık ve heyecan var. Milli takıma veda edeceğim. Fırsatı hocam tanıdı. Bu formayı giymek benim için onur. Milli Takımdaki bir çok oyuncu Abdullah hocamızın talebesi. Milli takım duyguların tavan yaptığı yerdir. Her gelen arkadaşıma söylüyorum bizler seçilmiş insanlarız. Geçmiş dönemde başarılar elde ettik ama önemli olan turnuvalara gitmektir. Son turnuvalara gidemedik bu acı ve kayıptır. Hocamızdan beklentiler yüksek. Zaman ve sabır. Yeni arkadaşlarımız var. Uyum ve bütünlük içinde milli takımımız Dünya şampiyonasına katılacak seviyededir.

Haberin Devamı

SELÇUK: DUYGULARIN YAŞANDIĞI YERDEYİM

Duyguların yoğun yaşandığı yer. Tüm futbolcuların hayalini kurduğu yer. Hocam benim hocamdı. Duyguyu yaşamak istiyorum. F.Bahçe ile yüzyıllardır rekabet var. Milli takıma bunu yansıtmadım. Milli takıma geldiğimde eksi düşüncelerden arınıyoruz.  Hiddink büyük hoca bizden değişmemizi istedi. Duygularıyla hareket eden takım olduğmuzu söyledi. Abartıyoruz. Türk hocalarımızda bunu biliyor onlarda bize duygularıyla yaklaşıyor. Hiddink'in bu şekilde yaklaşımını göremedik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!