"Avantaj elde etmek istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Avantaj elde etmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2012 19:26

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi olan Atletico Madrid'in Spor Direktörü Jose Caminero, “Çok büyük bir rakibe karşı oynayacağız ve ilk maçta gol yemeden avantaj elde etmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Caminero, Beşiktaş'ın çok iyi futbolculara sahip, büyük bir takım olduğunu belirterek, “İki taraf için de zor bir eleme turu. Çok eşit şartlardaymışız gibi gözükse de Atletico olarak heyecanımızın ve turu geçme arzumuzun çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. UEFA'da zor rakipler var ve biz bu kupada adım adım ilerlemek gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Caminero, 8 Mart Perşembe günkü ilk maçın Atletico Madrid açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “İlk maçta iyi bir avantaj elde etmek istememiz normal. Her maçın kendine özgü bir havası var ama evimizde oynadığımız maçta rövanş için iyi bir skor almalıyız. Özellikle gol yememeliyiz. Eğer bunu başarırsak rövanş için biraz daha rahat olabiliriz. Ne olursa olsun her iki maç da zor olacak ve ikisine de tam kapasiteyle hazır olmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Diego Simeone'nin özellikle futbolcuların performanslarında ve takım oyununda büyük değişiklikler yaptığını söyleyen Atleticolu yönetici, “Fakat istediklerimizi elde etmek için hala mücadele etmemiz gerekiyor. Hedefimiz sezonu ilk 4'te tamamlayıp, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalmak” diye ekledi.

Arda, takımın felsefesine çok hızlı uyum sağladı

Caminero, Arda Turan ile ilgili yöneltilen bir soruya ise, “Kulübün, takımın ve özellikle taraftarın felsefesine çok hızlı uyum sağladı. Çok sevilen, saha içinde ve dışında saygı duyulan bir futbolcu. Ondan aldığımız verimden ve kulübe olan bağından çok memnunuz ama her futbolcu gibi o da daha fazlasını verebilir” cevabını verdi.

Atletico, Burak Yılmaz'ı transfer etme olasılığını açık bırakıyor

Öte yandan Caminero, “Atletico Madrid'in Trabzonsporlu Burak Yılmaz ile ilgilendiği söyleniyor. Atletico'ya gelecek sezon yeni bir Türk futbolcu mu transfer edilecek?” şeklindeki soruya da, “Atletico Madrid tüm iyi futbolcularla ilgileniyor. Türkiye'de çok iyi futbolcular olduğunu biliyoruz. Biz her şeye açığız. Tüm Avrupa ve dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibi Türkiye'ye de bakıyoruz, futbolcuları İzliyoruz. Her olasılık açık” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Arda Turan dahil 5 eksikle çalıştı

İspanyol ekibi, teknik direktör Diego Simeone yönetimindeki idmana sakatlıkları bulunan Arda Turan, Diego, Antonio ve Silvio salonda çalışırken, eşi doğum yapan Tiago ise izin alarak Portekiz'e gitti.

İspanyol basınının yoğun ilgi gösterdiği antrenmanı, şu anda hiçbir takım çalıştırmayan İspanyol teknik direktörler Manuel Preciado ve Onessimo Sanchez de izledi.

Öte yandan Atletico Madrid'i takip eden İspanyol gazeteciler, Beşiktaş maçıyla ilgili AA muhabirine yaptıkları değerlendirmelerde, ilk maçın önemine dikkat çektiler.

Tele Madrid televizyonu muhabiri Julio Cabos, “Atletico ligde normal ama sevdiği bu turnuvada favori. Atletico, bu turnuvada sahasında oynadığı maçlarda Rennes'i ve Udinese'yi farklı yendi. Beşiktaş maçına da aynı hedefle çıkacaktır. Turu Türkiye'ye bırakırsa çok zorlanır” dedi.

Marca gazetesinden Jose İgnacio Perez, “Eşit bir eşleşme gibi gözükse de Atletico daha favori, daha güçlü, daha kaliteli. Beşiktaş'ın da önemli bir gücü var, o yüzden bu turun kilit maçı perşembe günü oynanacak” derken, As gazetesinden Sandra del Estal da “İspanya'dan bakıldığında Simeone ile çok heyecanlanmış bir Atletico var. Takımdan memnunlar. Rövanşa rahat gitmek için ilk maç çok önemli. Çok büyük favori değil. Beşiktaş da çok formda bir döneminde gelmiyor” değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol gazeteciler, Arda Turan hakkında ise şu değerlendirmede bulundular:
“Arda büyük bir futbolcu ama ondan daha çok şey bekleniyor. Takımın yıldızlarından biri. Guti, Arda için (Türk liginin en iyisi) demişti. O yüzden Arda'dan daha çok şey bekleniyor. İyi maçları kötülerden daha çok oldu ama henüz kendini gösteremedi. Diğer taraftan İspanyol futboluna, Atletico'ya ve taraftarına hemen uyum sağladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!