AÜ'de hedef büyük

Güncelleme Tarihi:

AÜde hedef büyük
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 11:28

Atatürk Üniversitesi (AÜ) 2011 Winter UNIVERSIADE kapsamında yapılan spor tesisleriyle birlikte, kış sporlarının merkezi olmayı hedefliyor.

Üniversite yerleşkesinde, mevcut tesislere ek olarak, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında, daha çok kış turizmine yönelik yeni spor tesisleri yapıldı.

Organizasyon kapsamında, üniversite yerleşkesine Türkiye'de ilk kez kartal figürlü tırmanma duvarı ile buz tırmanma duvarları yapıldı.

Gençlerin, derslerinden arta kalan zamanlarda spora yönelmeleri için üniversite yönetimi tarafından çeşitli imkanlar sağlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, sadece bir rektör olarak değil, doktor olarak da sporun önemine dikkati çekerek, herkesin spor yapmasını tavsiye etti.

Yaklaşık 43 bin öğrencinin olduğu bir üniversitede spora çok önem verdiklerini anlatan Koçak, bütün gençlerin spora yönelmelerini sağlamak için her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Gençliğin sadece eğitim-öğretimle meşru olacağı bir bölüm değil aynı zamanda bunların sosyal ve sportif yönden de alt yapılarının oluşturulması gerektiğini vurgulayan Koçak, “Uzun süre soğuk ve kışın hakim olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla spor tesisleri de daha çok kış oyunlarına yönelik. Gençlerimizin spor yapmalarını sağlamak amacıyla mevcut tesislere ek olarak yeni tesisler de yapıyoruz” dedi.

-TÜRKİYE'NİN İLK TIRMANMA DUVARI AÜ'DE-

Üniversitede okuyan öğrencilerin ve şehirdeki spor yapmak isteyenlerin spor tesislerinden faydalanabileceğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:
“Kapalı ve açık mevcut tesislere ek olarak yeni tesisler yapıldı. Önümüzdeki yıl yarı olimpik bir yüzme havuzumuz yapılacak. Bütün öğrencilerimiz sevdikleri ve yetenekleri olan branşlarda spor yapsınlar. Kayak yapanlar gibi tırmanma duvarında spor yapacak öğrencilerimiz de var. Türkiye'de ilk kez tırmanma duvarı bizim üniversitemizde yapıldı. Bu tırmanma duvarı aynı zamanda Avrupa'nın da sayılı tırmanma duvarlarından birisi. Gençlerimizin spor yapmalarını sağlamak amacıyla biz onlara her türlü desteği sağlıyoruz.”

Üniversitelerinden daha çok kış sporlarının öne çıkmasını arzu ettiklerini belirten Koçak, Erzurum'da Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağını anımsatarak, öğrencileri bundan sonra kış sporlarına yönlendireceklerini ifade etti.

Voleybol, basketbol, güreş, boks, hentbol, buz sporları, kayak başta olmak üzere bütün branşlarda sporcularının bulunduğunu anlatan Koçak, şöyle devam etti:
“Erzurum gerek kış turizminin gerekse kış sporlarının merkezi olacak. Bu bakımdan üniversitemizde daha çok kış sporlarına ağırlık veriyoruz. Bütün branşlarda sporcularımız var. Erzurum 2011 UNIVERSIDE'de bizi temsil edecek milli sporcularımız da var. Tırmanma duvarında sporcularımız antrenmanlarını yapıyor. Çok başarılı sporcularımız mevcut. Geçen yıl 300'ün üzerinde öğrencimizi başarılarından dolayı ödüllendirdik.”

Eğitimin yanında, kültürel ve sportif faaliyetlerin gençlerin geleceğe bakışı açısından önem arz ettiğini vurgulayan Koçak, herkesin mutlaka bir spora yatkınlığı olduğunu bunun için de herkesin yatkın olduğu branşta spor yapmasını tavsiye etti.

-ÖĞRENCİLERİ SPORA TEŞVİK ETMEK İÇİN...-

Spor yapmayan öğrencileri spora yönlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Koçak, “Farklı spor dallarında Türkiye'de öne çıkmış değerli kişileri buraya davet ederek, öğrencilerimize eğitim vermelerini sağlıyoruz. Örnek olarak geçen yıl Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ı buraya davet ettik ve öğrencilerimize sporun önemini anlattı” dedi.

Prof. Dr. Koçak, aslında herkesin sporun önemini bildiğini ancak bunu faaliyete geçirmediğini dile getirerek, düzenledikleri etkinliklerde öğrencileri spora yönlendirdiklerini söyledi.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılmasının üniversite açısından da büyük önem taşıdığını kaydeden Koçak, şöyle devam etti:
“Erzurum 2011 UNIVERSIADE'nin Erzurum'da yapılması üniversitemiz için büyük bir şans. UNIVERSIADE kapsamında Erzurum'a üniversitemize büyük yatırımlar yapıldı. Yurtlar yenilendi, ilave yurtlar yapıldı. Bunlar büyük bir imkandır. Üniversitenin tanıtımı açısından büyük bir şans oldu. 60 ülkeden gelecek sporcu ve yöneticiler Erzurum ve AÜ'deki sporcularla diyalog kuracaktır. Sporcular ve yöneticiler arasında işbirliği sağlanabilir. Öğrencilerimiz UNIVERSIADE sayesinde yurt dışı bağlantılarını artıracaktır. Bu organizasyon, Türkiye'nin, Erzurum'un AÜ'nün tanıtımı açısından büyük bir fırsattır.”

Türkiye'de atlama kuleleri ve curling salonlarının ilk kez Erzurum'da yapıldığını ve çok yeni bir spor olmalarına rağmen başarı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Koçak, “Üniversitemiz, 2011 tesislerinden de yararlanmaya başladığı takdirde, sahip olduğu sporcu varlığı ve spor altyapısıyla, ülke genelinde ve dünyada ses getirecek başarılara imza atmaya devam edecektir” diye konuştu.

-AÜ'NÜN SPOR TESİSLERİ-

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde, voleybol, basketbol, hentbol, erkek ve bayan kayak takımları, güreş ve futbol gibi spor dallarında takımlara sahip olduklarını söyleyen Koçak, yerleşkede bulunan spor salonlarından bazılarını şöyle sıraladı:
“569 metrekare alana sahip iki adet basketbol, 213 metrekare alana sahip bir adet güreş, 558 metrekare alana sahip bir adet hentbol, 558 metrekare alana sahip bir adet jimnastik, 135 metrekare alana sahip kondisyon, 558 metrekare alana sahip voleybol, 35 metrekare alana sahip masaj ve 109 metrekare alana sahip step-aerobik-halk oyunları salonları bulunmaktadır. Uluslararası standartlara sahip, 30 metre yüksekliğinde kartal figürlü tırmanma duvarı, 22 metre uzunluğunda buz tırmanma duvarı.”

-FARKLI BRANŞLARDA ELDE EDİLEN BAŞARILAR-

Üniversite öğrencilerinden bazılarının farklı branşlarda büyük başarılar elde ettiğini anlatan Koçak, güreşte BESYO öğrencilerinden Fırat Bilici'nin, Litvanya'nın başkenti Lilnius'ta düzenlenen “Avrupa Güreş Şampiyonası”nd gümüş madalya kazandığını, 21 ülkeden katılımın olduğunu Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nda ise 74 kiloda Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Yine BESYO öğrencilerinden Aldulkadir Köroğlu'nun da Kazakistan yapılan “Dünya Boks Şampiyonası”nda dünya üçüncüsü ve Avrupa ikincisi olduğunu ifade eden Koçak, Ömer Aydoğan'ın da Rusyada düzenlenen Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda Avrupa üçüncüsü olduğunu anlattı.

BESYO okutmanlarından Ali Erzurumluoğlu'nun teknik direktörlüğünü yaptığı üniversite öğrencilerinden oluşan özel kulüp takımının Hentbol Liginde Süper Lige terfi ettiğini kaydeden Koçak, BESYO öğrencilerinden oluşan rafting kız takımının, Rize'de yapılan Rafting R4 kategorisinde ilk defa katılmalarına rağmen Türkiye üçüncüsü olduğunu belirti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!