Atletizmde müthiş atak

Güncelleme Tarihi:

Atletizmde müthiş atak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, Grand Prix'lerden birinin İstanbul'da düzenlenmesi için Dünya Atletizm Federasyonu'na başvuruda bulundu...

Bakan Seçkiner, Türk atletizmindeki çöküşün önüne geçmek için atağa kalktı. İnönü Stadı'nın altı kulvarlı pistinin uluslararası standartlara uygun ölçülerde tartanla kaplanacağını açıklayan Seçkiner, ‘‘Dünya Atletizm Federasyonu'na başvuruda bulunarak, İstanbul'da Grand Prix düzenlemek istediğimizi bildirdik’’ dedi.

İtalya'daki Sestriere ile Rusya'daki St.Petersburg yarışlarının Grand Prix takviminden çıkartıldığını öğrendiklerini ifade eden Seçkiner, ‘‘Bunlardan birinin yerine listeye dahil edileceğimizi umuyorum. İnönü Stadı, yeni tartan pisti ile böylesine önemli bir organizasyona evsahipliği yapabilir’’ diye konuştu.

Galatasaray Kulübü'nün de dokuz kulvarlı bir tartan pist yapımı için çalışmalar başlattığını hatırlatan Seçkiner, ‘‘Hemen ardından, Fenerbahçe ve diğer önemli kulüplerle, özel kuruluşları devreye sokacağız. Hedefimiz, iki yıl içinde Türkiye'de 20'nin üzerinde tartan piste sahip atletizm tesisi oluşturmak’’ dedi.

Seyirci ve özellikle sporcu katılımını artırmak, atletizme ilgiyi yeniden canlandırabilmek için, 1. lig maçlarının devre arasında paralı yarışlar düzenleyeceklerini söyleyen Seçkiner, ‘‘Herkese açık olan bu yarışlarda dağıtılacak ödül, Spor Toto tarafından karşılanacak. Elemelerde kazananlara 10'ar, finalde kazanana ise 100 milyon lira vereceğiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!