Atletizm Şampiyonası Polonya'da

Güncelleme Tarihi:

Atletizm Şampiyonası Polonyada
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 11:16

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası branşlarında dünyanın en iyi atletlerinin katılacağı organizasyonda Türkiye, 3 sporcu ile temsil edilecek.

Haberin Devamı

Branşlarında dünyanın en iyi atletlerinin katılacağı organizasyonda Türkiye, 3 sporcu ile temsil edilecek. Şampiyonada, bayanlar 1500 metrede olimpiyat ikincisi Gamze Bulut, son Dünya Salon Şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede gümüş madalya kazanan İlham Tanui Özbilen ve erkekler 3 bin metrede Ali Kaya, madalya mücadelesi verecek. Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar'ın da yer aldığı Milli Takım kafilesi, yarın İstanbul'dan başkent Varşova'ya hareket edecek.

Atletizm Milli Takımlar Danışmanı Nejat Kök, yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılacak 3 atletin de üst düzey olduğunu belirterek, "Sayımız az ama kadromuz güçlü. 3 atletimiz de büyük olasılıkla final koşacak. Ayrıca madalya beklentimiz de var" dedi.

Türkiye'nin şampiyonaya az sayıda sporcu ile katılımının, son dönemlerde atletizmde dopingle ilgili yaşanan sıkıntılara bağlanabileceğini dile getiren Kök, "Bunun yanında Dünya Salon Şampiyonası, hem branş sayısının azlığından hem de barajların yüksek tutulmasından dolayı katılımın az olduğu bir organizasyon. Özellikle barajların çok yüksek tutulduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Doping kullanımıyla ilgili her türlü önlemin alındığını anlatan Kök, şöyle devam etti:

"Yarışma dışı testlerle sporcularımızın temiz kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra bu testler daha da sık yapılacak. Bu sadece şampiyonaya yönelik değil, her zaman uygulanacak bir yöntem. Doping sadece bizim değil tüm dünyanın problem yaşadığı bir konu. Son 20 yılda doğu bloku ülkelerinin dağılmasıyla dünyada spor alanında bir duraklama ve gerileme dönemi yaşandı. Artık eskisi gibi uzman antrenör yetişmiyor. İleriye dönük olarak temel bilgi ve beceriye yönelik eğitim programları ile bu sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum."

Carol Santa

ENKA Spor'da İlham Tanui Özbilen ve Ali Kaya'nın antrenörlüğünü yapan Rumen Carol Santa, sporcularının performansını değerlendirdi. Bir önceki Dünya Salon Şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede gümüş madalya kazanan Özbilen'in ilk hedefinin final koşmak olduğunu belirten Santa, "İlham dünya ikincisi unvanını korumak istiyor ama madalyanın rengini altın yapabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Özbilen'in çok iyi durumda olduğunu vurgulayan Santa, "İlham, bu sezon şubat ayında 1000 metrede dünyanın en iyi derecesini yaptı. Elde ettiği 2:15.96'lık zaman, dünyada tüm zamanların en iyi 6. derecesi oldu. Bu, onun ne kadar formda olduğunu gösteriyor. Sakatlığı da yok" ifadelerini kullandı.

Şampiyonada ay-yıldızlı sporcuyu, Kenyalıların zorlayabileceğini dile getiren Santa, şöyle devam etti:

"Faslılar kapalı kutu, sezonun en iyi derecesini Faslı bir atlet yaptı. Ne yapacakları belli olmaz. Yarışın temposu ağır olursa Amerikalılar da devreye girebilir. İlham bu yıl çok taktik koşmayacak, son 800 metrede asılacak."

Haberin Devamı

"Ali henüz 19'unda"

Erkekler 3 bin metrede yarışacak Ali Kaya'yı "çok büyük bir yetenek" olarak tanımlayan Rumen çalıştırıcı, Kaya ile ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Ali'nin yaşı çok küçük, henüz 19'unda. Bu şampiyona, uluslararası alanda 4. yarışı olacak. İlk defa bu kadar büyük bir organizasyonda, dünyanın en iyi atletleriyle birlikte koşacak. Finale sorunsuz kalacağını düşünüyorum ama finalde, taktik ve psikolojik açıdan tecrübesizliğin getirdiği bazı ufak sıkıntılar olabilir. Ali ile ilgili hedefimiz ilk 6 arasına girebilmesi."

Carol Santa, Türkiye Atletizm Federasyonu ve ENKA Spor'un verdiği destekler için teşekkür ederek, her iki sporcusunun da Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu ve Türkçe öğrenmek için çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Süleyman Altınoluk

Bayanlar 1500 metrede olimpiyat ikincisi Gamze Bulut'un antrenörü Süleyman Altınoluk ise milli atletin topuğuyla ilgili bir sıkıntısı bulunduğunu ancak bunu aşacaklarını söyledi. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve çok çalıştıklarını kaydeden Altınoluk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kamplarımız çok verimli geçti. Gamze'nin tek handikabı tecrübesiz olması. İlk kez salonda koşacak. Hedefimiz final koşmak. Deneyim eksikliğimiz var ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!