Atletico Merter akrep gibi ısırdı Dünya Şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Atletico Merter akrep gibi ısırdı Dünya Şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2002 20:41

Akrep, Nike'ın düzenlediği Scorpion O.K. Turnuvası'nda oynanan oyunun adı. Üç kişilik takımların katıldığı oyunda ilk golü atan, yani akrep gibi ısıran, maçı kazanıyor.

Berlin'de yapılan Scorpion O. K. Turnuvası'nda, 16 yaş üstü grupta Türkiye'den Atletico Merter takımı Dünya Şampiyonu oldu. 15 yaş altında ise Ultra Aslanlar takımımız ikinciliği kaptı.

Berlin'de Brandenburg Kapısı'na gelmeden sağa dönüp biraz yürüdüğünüzde Reichstag'ın önünde bulursunuz kendinizi. Hani İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Hitler'in kendini astığı iddia edilen ünlü bina... Şimdilerde Reichstag, Berlin'i ziyaret eden turistlerin akınına uğruyor; binayı görmek isteyenler önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Reichstag'a eklenmiş bir cam kubbe de ilgi çekiyor. Turistler bu kubbenin içinde gezerken Federal Meclis'in çalışmalarını da izleyebiliyorlar. Dünyanın en ‘‘şeffaf’’ meclisi burası. Almanya Başbakanı, Meclis kürsüsünde konuşmasını yaparken, meraklı gözler de cam kubbeden onu izliyor. Kimbilir kaçıncı meclis oturumu yapılıyor.

Reichstag'dan çıkıyoruz ve hemen yanındaki Paul Lübbke binasına giriyoruz. Bu dev bina, Reichtag ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tam ortasında. Federal Milletvekilleri'nin ofisleri burada bulunuyor. Komisyon toplantıları ve yabancı parlamenterlerle yapılan toplantılara da Paul Lübbke ev sahipliği yapıyor.

Reichstag ile Paul Lübbke binalarını yeraltından birleştiren bir tünel inşaatı Berlinliler'in en önemli meselesi şu günlerde... Milletvekillerinin parlamentodan çıkıp ofislerine rahatça ulaşabilmeleri için inşa edilen bu tünelin 177 milyon euroya tamamlanması bekleniyor. Ama maliyet daha şimdiden 207 milyon euroya dayanmış. Bu farkı Federal Hükümet mi karşılayacak, yoksa Eyalet Hükümeti mi? Tüm kavga buradan çıkıyor.

Biz en iyisi kavgayı bir tarafa bırakalım ve tünelin içine girip orada neler oluyor bir bakalım.

İnşa halindeki tünel özel firmalara kiraya verilmiş. Spor malzemeleri üreticisi Nike da fütüristik ‘‘Scorpion O.K.’’ turnuvasının finallerini bu tünelde yapmaya karar vermiş. Tünele girdiğimizde sarı spot ışıklarıyla aydınlatılmış dev bir kafesle karşılaşıyoruz. Turnuva maçları bu kafeste yapılıyor. Kulaklarımızda rap müzik, kafes etrafında heyecanla bekleşen ‘‘yeni nesil’’ taraftarlar.

Üçer kişilik iki takım sahada yerlerini alıyor. Maç sadece 3 dakika sürüyor ve ilk golü atan kazanıyor. Bu ilk ve tek gole ‘‘akrep vuruşu’’ deniliyor. Turnuvanın adı da buradan geliyor. Akrep vuruşunu yapan, rakiplerini akrep gibi sokup şampiyonluk yolunda ilerliyor.

Nike'ın bu yıl ilkini düzenlediği Scorpion O.K. finallerinin Avrupa ayağında Türkiye de vardı. İstanbul, Ankara ve İzmir seçmelerine 384 takım katıldı. Galata Köprüsü üzerinde yapılan final karşılaşmalarında 16 yaş üstü grupta Atletico Merter, 15 yaş altı grupta ise Ultra Aslanlar Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandılar. Milli Takımımız, Dünya Kupası'nda yarı final öncesinin heyecanını yaşarken Atletico Merter ile Ultra Aslanlar da Berlin'de final heyecanını yaşıyorlardı. Erkan ve Özkan Ceylan kardeşler ile Uğur Durmaz'dan oluşan Atletico Merter tüm rakiplerini devirerek kendi kategorisinde Dünya Şampiyonu oldu. Özgür Çelik, Serdar Aynur ve Veyis Özcanoğlu'ndan kurulu Ultra Aslanlar ise Dünya ikinciliğini elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!