Ataman fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Ataman fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2001 00:00


Haberin Devamı

Türk antrenör, Siena Kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Hedeflerinin İtalya Ligi finali ile Saporta Kupası şampiyonluğu olduğunu belirten Ergin Ataman, ‘‘Harun ve Naumoski ile temastayız’’ dedi.

Fatih Terim'in futbolda Milan'ın başına geçmesinin ardından basketbolda da Ergin Ataman büyük bir çıkarma yaparak İtalyan Ligi takımlarından Siena ile 2 yıllık sözleşme yaptı. Yıllık 300 bin dolar karşılığı İtalyan takımının coachluğunu üstlenen Ataman hedeflerini ise ‘‘İtalya ligi finali ve Saporta Kupası şampiyonluğu’’ diyerek sıraladı.

Bugün İtalyan takımının başında olmasında iki şeyin büyük payı olduğunu belirten Ataman, ‘‘Efes Pilsen'den kızgın ve kırgın ayrılmıştım. Ancak İtalyan basınına da vurguladım, Efes'te yetişmiş bir antrenörüm. Efes'te çalışıp başarılı olmam, bu transferin en önemli nedeni. Diğer neden de Türk basketbolunun başarısı’’ diye konuştu.

İtalyan takımının 4 milyon dolarlık bir bütçesi olduğunu belirten Ataman, transfer çalışmaları hakkında şunları söyledi. ‘‘İyi bir kadro var ama takımdan 6 sporcu gidecek ve sadece Rossetti, Chiacig, Scarone ve Gorenc kalacak. Harun Erdenay ile temastayız ve Ülkerspor ile durumunun kesinleşmesini bekliyoruz.

Ayrıca Efes Pilsen'in eski yıldızı Petar Naumoski Benetton'dan ayrılınca onu teklif ettiler. Bütün alternatifleri değerlendireceğiz. İbrahim Kutluay'ı da beğeniyor ve istiyorum ama fiyatı yüksek. Sadece 1 oyuncuya yüksek rakamlar ayıramıyoruz. Herşey bir hafta 10 gün içinde kesinleşecek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!