Aslan'a acı sürpriz:1-1

Güncelleme Tarihi:

Aslana acı sürpriz:1-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yağmurun kayganlaştırdığı ağır sahada Hakan Şükür'ün golü ile öne geçen sarı kırmızılılar üstünlüklerini maç sonuna taşıyamadılar. Faruk'un 83. dakikada gelen şok golü Gaziantep'i ligde kalma yolunda umutlandırırken, Cimbom'un altın değerinde 2 puanını aldı götürdü.

Galatasaray, kart cezalısı Bülent ve Arif'in yokluğunu hissederken, sakat olmasına rağmen ikinci yarıda Suat'ın yerine sahaya sürülen Hagi de etkili olamadı. Hakan Şükür yakın markaja ve fotvette tek kalmasına rağmen golünü attı. İlyas ve Beliakov'un sakat, Abdülkerim'in sakat, Ayhan'ın kadro dışı kaldığı Gaziantep ise liderden aldığı puanla ligde kalma şansını sürdürdü.

Lider Galatasaray, Gaziantep deplasmanında zirve yolunda çok önemli 2 puan bıraktı: 1-1. Hakan Şükür, kendisinin gölgesi olan Cem'e ve forvette tek kalmasına rağmen golünü atmayı başardı. Forvette etkisiz kalan Suat'ın yerine sakat sakat oynatılan Rumen futbolcu Hagi de Cimbom'u galibiyete taşıyamadı.

Her iki takımın da kart cezaları ve sakatlıklar nedeniyle kadrolarında önemli eksikliklerle sahaya çıktıkları karşılaşma, yoğun yağış nedeniyle oldukça ağırlaşan bir zeminde oynandı.

Oyuna hızlı başlayan ve ilk dakikalardan itibaren Gaziantep yarı alanında gol girişimlerinde bulunan Galatasaray, ilk 45 dakika boyunca aradığı fırsatı yakalayamadı.

25. dakikada Ergün sol kanattan Okan'dan aldığı topla ceza alanı önünde aşırtma bir vuruş yaptı, Ömer güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı kornere çeldi.

35. dakikada Fatih soldan ortaladı, Okan ceza yayı içinde kafayı vurdu. Kaleci Ömer'in kontrolündeki top auta çıktı.

37. dakikada G.Saray atağında sağda topla buluşan Ergün gelişine vurdu, 90'a giden topu Ömer kornere çeldi.

40. dakikada Ramazan'ın soldan kullandığı serbest atışı Cem ceza alanında kafa vurdu, Yourakov yetişemeyince kaleci Mehmet pozisyona hakim oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

Galatasaray ikinci yarının başlarında golü buldu. 54. dakikada Hakan Ünsal soldan ortaladı. Kale alanı içinde Hakan Şükür dokundu. Top Ömer'in koltuk altından filelere gitti: 1-0.

80. dakikada Ramazan ceza alanına topu gönderdi. Topla buluşan Preko'nun sert vuruşu kaleci Mehmet'ten döndü. Yetişen Faruk vurdu. Kaleci Mehmet topu bloke etti.

83. dakikada Hasan sağdan serbest atış kullandı. Ramazan'ın kafasından seken topla buluşan Faruk, G.Saray defansının ofsayt diye duraklamasından yararlanarak sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1. Maç 1-1 sona erdi.

STAT: Kamil Ocak

HAKEMLER: Murat Ilgaz (**), Sürhat Müniroğlu (**), Burhan Mermer (**)

GAZİANTEPSPOR: Ömer (**)- Cem (**), M.Ali (**), Cihat (**)- Hasan (**), Hacı (**), Lima (**) (Dk.81 Niyazi *), Faruk (***), Ramazan (**)- Preko (**), Yourakov (*) (Dk.68 Seydi **)

GALATASARAY: Mehmet Bölükbaşı (**)- Filipescu (**), Popescu (**), Fatih (*)- Okan (**), Emre (*), Tugay (***), Ergün (*) (Dk.46 Mehmet Gönülaçar *), Hakan Ünsal (**)- Hakan Şükür (***), Suat (*) (Dk.46 Hagi *)

GOLLER: Dk.54 Hakan Şükür, Dk.83 Faruk

SARI KARTLAR: Hacı, Seydi (G.Antep), Okan, Fatih (G.Saray)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!