Aslan köşeyi döndü:2-1

Güncelleme Tarihi:

Aslan köşeyi döndü:2-1
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

G.Saray stresli çıktığı Ankaragücü maçında zor anlar yaşamasına rağmen Hakan Şükür ve Suat'ın kaydettiği gollerle altın değerinde 3 puana ulaştı. Başkent ekibinin tek sayısı Coulibaly'den gelirken Cimbom, liderle arasındaki puan farkını 3'e indirdi.

Zirve mücadelesi yapan takımların puan kaybettiği ikinci yarının ilk haftasında en çok kârlı çıkan G.Saray oldu. Cimbom, Ankaragücü karşısında kilidi golcüsü Hakan Şükür'le açtı. Konuk ekip, bir dakika sonra Coulibaly ile skoru eşitledi. İkinci yarıda Arif'in yerine oyuna giren Suat, Cimbom'u ateşledi. Hagi'nin direkten dönen şutunu voleyle tamamlayarak takımını 3 puana taşıyan isim oldu.

G.Saray, şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerin ikinci yarının ilk haftasındaki ‘‘Zirve sendromuna’’ yakalanmaktan zor kurtuldu. F.Bahçe ve Beşiktaş'ın 3'er, Trabzonspor'un 2 puan kaybettiği ikinci yarının ilk haftasında, A.Gücü karşısına farklı galibiyet için çıkan sarı kırmızılılar, maça da bu hedefe ulaşabileceği görüntüsü vererek başladı. Ve Hakan Şükür ile Suat'ın golleriyle amacına ulaştı. 7. dakikada A.Gücü'nün geliştirdiği atakta top G.Saraylı Fatih'ten sekti. Soldan topla buluşan Hasan Şaş kaleye havalandırdı. Coulibaly'den önce Volkan pozisyona hakim oldu.

20. dakikada Hagi soldan serbest atış kullandı. Ortasında top kalecinin ellerinden kaçtı. Yetişen Arif vurdu. Defans kornere çıkardı.

G.Saray'ın gol girişimleri 38. dakikada sonuç verdi. Tugay soldan boş pozisyondaki Hakan Şükür'ü gördü. Topla buluşan yıldız futbolcu, vakit geçirmeden kaleye şutladı. Ve Adnan'ı avladı: 1-0.

Bu golün 1 dakika sonrasında A.Gücü tam bir sürpriz yaptı. Sağdan gelişen atakta Coulibaly topla buluştu. Yerden sert vuruşunda meşin yuvarlağa Volkan müdahale edemeyince skor eşitlendi. 56. dakikada sağdan Suat kale içine havalandırdı. Hakan Şükür, kaleci ve Hakan Kutlu ile birlikte havaya yükseldi. Vuruşunda top üstten auta gitti. 61. dakikada Hakan Şükür sağdan defanstan topu söktü. Okan'a bıraktı. Okan'ın kale içine ortasında Adnan topu bloke etti.

64. dakikada A.Gücü yarı alanının ortalarında frikik kazandı. Hagi mükemmel vurdu. Meşin yuvarlak çataldan döndü. Onsekiz içinde bekleyen Suat defanstan önce davranarak nefis vurdu: 2-1.

87. dakikada A.Gücü korner atışı kullandı. Kornerden gelen topta G.Saray ceza alanı içinde bir anda karambol oluştu. Ahmet'in vuruşunda defans son anda tehlikeyi kornerle önledi. Ve karşılaşma sarı kırmızılı ekibin 2-1 galibiyeti ile sona erdi.

STAT: Ali Sami Yen

HAKEMLER: Ayhan Yücebilgiç (**), Timur Tekinarslan (**), Fahri Durmuş (**)

GALATASARAY: Volkan (**)- Fatih (**), Popescu (***), Bülent (**)- Okan (***), Tugay (***), Filipescu (**), Ergün (**) (Dk.57 Ümit **)- Arif (*) (Dk.46 Suat ***), Hakan Şükür (***), Hagi (*) (Dk.89 Vedat)

YEDEKLER: Mehmet Bölükbaşı- Osman, Feti, Emre

ANKARAGÜCÜ: Adnan (**)- Ümit (**), Ahmet (**), Gökmen (**)- Hakan Kutlu (*), Alper (**) (Dk.80 Batır *), Baidoo (**), Fatih (**), Murat (*)- Coulibaly (**) (Dk.67 Ergun *), Hasan Şaş (**)

YEDEKLER: Yılmaz- Adem, Serhat

GOLLER: Dk.38 Hakan Şükür, Dk.64 Suat (G.Saray), Dk.39 Coulibaly (A.Gücü)

SARI KARTLAR: Fatih, Coulibaly (A.Gücü), Tugay (Galatasaray)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!