Aslan İzmir'de devrildi: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Aslan İzmirde devrildi: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2002 03:55

Yorgun ve stresli G.Saray, renktaşı karşısında kötü oynadı. Tel tel döküldü. Göztepe'nin iki kontratağı Cimbom'u bitirdi. Hasan Şaş başta olmak üzere forvet saç baş yoldurdu. Avrupa Fatih'i karşısında yerli oyuncularıyla mücadele eden ve akıllı oynayan İzmir'in sarı kırmızılı ekibi, Tayfun ve Mustafa ile sonuca gitti.

G.Saray, Göztepe deplasmanında yıkıldı, zirveyi Beşiktaş'a kaptırdı: 2-0. F.Bahçe ve siyah beyazlı takımın galip geldiği haftayı kazasız atlatmak isteyen Cimbom, maça 3 puan parolasıyla çıktı. Rakibin kalesinde genç Bora vardı. Kolay maç diye sahaya çıkan G.Saray karşılaşmaya hızlı başladı. 2. dakikada Ergün'ün soldan ortaladığı topu Arif kafayla kale alanına gönderdi. Fleurquin'in kafa şutunda, top kaleci Bora'da kaldı. 10. dakikada Göksel'in sağdan ortaladığı topla buluşan Tayfun, bekletmeden yaptığı düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Mondra- gon'n solundan filelere gönderdi: 1-0.

ARİF DİREĞE TAKILDI

41. dakikada Arif‘in yaklaşık 35 metreden sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı. 44. dakikada Hasan Şaş, bütün savunma oyuncularını ve kaleci Bora‘yı çalımlarla geçti. Ancak bu futbolcu topu boş kale yerine üstten auta attı. İlk yarı 1-0 Göztepe‘nin üstünlüğüyle kapandı. İkinci yarıda G.Saray şuursuzca bastırdı. 62. dakikada Mustafa'nın sağ kanattan getirdiği topu kale önünde bulunan Zafer'in vuruşu az farkla dışarı çıktı. 69. dakikada ceza sahası dışından yapılan ortaya Mustafa'nın gelişine vurduğu top kaleci Mondragon'dan döndü. 72. dakikada Göksel ortaladı. Mustafa yatarak vurdu ve skoru belirledi: 2-0.

Seyirci rekoru kırılamadı

G.Saray maçında seyirci ve hasılat rekorunun kırılmasını bekleyen Göztepe yönetimi, umduğunu bulamadı. Biletli seyirci sayısı 34 bin 500 kişide, hasılat ise 260 milyar lirada kaldı. Ligin ilk yarısında Atatürk Stadı'nda oynanan Göztepe-F.Bahçe karşılaşmasını 38 bin 13 biletli seyirci, 211 milyar 876 milyon lira ödeyerek izlemişti.

Ağzımda yaralar çıktı!

G.Saray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Göztepe yenilgisi nedeniyle çok üzgün olduğunu ve bu yüzden ağzında yaralar çıktığını söyledi. Albayrak, ‘‘Liverpool karşısında mücadele eden takımın bu olduğuna inanamadım. Sahada G.Saray yoktu, Göztepe vardı. Tertemiz oynadılar ve galibiyeti hak ettiler. Göztepe'yi kutluyorum’’ dedi.

Yabancısız Göztepe

Göztepe'de kart cezalı Majdan'ın yerine kaleyi 22 yaşındaki Bora korudu. Bora, bu sezon ligde ilk kez forma giydi. Sabah çalışmasında dizinden sakatlanan Mhkalele de kadrodan çıkarılınca Göztepe, bu yıl ilk kez sahaya yabancısız çıktı. Sakat olan Zafer Uysal da kadroda yoktu.

Sahte biletle yakalandılar

G.Saray-Göztepe maçında sahte bilet satışını engellemek için çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis, sahte biletle maça girmeye çalışan bazı taraftarları turnikelerde yakaladı.

STAT: ATATÜRK

GÖZTEPE: 18 Bora (***), 36 Servet (***), 27 Erkan (***), 41 Emre Güsar (**), 34 Göksel (****), 54 Korhan (**), 10 (Dk.61 M.Diyadin **), 8 Tayfun (***), 53 Cumhur (**), 46 Mehmet (**), 16 (Dk.81 Cüneyt ), 11 Mustafa Özkan (**), 15 Zafer Biryol (**), 21 (Dk.76 Cem **)

GALATASARAY: 1 Mondragon (**), 35 Capone (**), 5 Emre Aşık (*), 3 Bülent Korkmaz (*), 67 Ergün (*), 23 Fleurquin (*), 18 Ayhan (*), 14 (Dk.54 Victoria *), 7 Berkant (*), 9 (Dk.59 Ümit *), 11 Hasan Şaş (*), 6 Arif (*), 26 Niculescu (*), 55 (Dk.73 Serkan *)

GOLLER: Dk.10 Tayfun, Dk.72 Mustafa

SARI KART: Dk.67 Erkan

HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu (***), Koray Gencerler (***), Bilal Bozdoğan (***)

Bitmeyen kabus

Galatasaray, Göztepe yenilgisiyle deplasmandaki galibiyet hasretini 12 maça çıkardı.

Gelenek bozulmadı

Galatasaray, Göztepe karşısında İzmir'de aldığı yenilgi ile bu sezon deplasmandaki galibiyet hasretini sürdürdü. Sarı kırmızılılar, dün akşamki yenilgiyle lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi maçları da dahil bu sezon deplasmanda kazanama geleneğini toplam 12 maça çıkardı.

En son G.Birliği

Deplasmanda en son 30 Eylül 2001'deki lig mücadelesinde Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen sarı kırmızılı ekip, ligde Beşiktaş, Bursaspor, Ankaragücü, Yimpaş Yozgatspor, Denizlispor, Antalyaspor ve Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda Erzurumspor, Şampiyonlar Ligi'nde ise Lazio, Barcelona ve Liverpool maçlarında galibiyet göremedi.

15 taraftara gözaltı

G.Saray ve Göztepeli taraftarlar maç öncesi birbirine girdi. Maç öncesi gergin anlar yaşandı. Atatürk Stadı'nın önünde kavga edenlerle alkollü olanların da aralarında bulunduğu G.Saray ve Göztepeli 15 taraftar, polis tarafından gözaltına alındı. Bazı taraftarların üzerlerinde sopa da ele geçirildiği açıklandı. Stat dışındaki kavgada 1 taraftar hafif yaralandı.

G.Saraylı bir grup taraftarın kapalı tribüne girmesiyle Atatürk Stadı içindeki ortam da elektriklendi. İki takımın seyircileri arasında yumruklaşmalar oldu. Polis, cop kullanarak kavgayı ayırdı. Bu arada bazı G.Saraylı taraftarlar, tel örgülerin üzerinden atlayarak kale arkası tribününe geçtiler.

Lucescu'ya cep telefonu attılar

Göztepe taraftarları, Galatasaray Teknik Direktörü Lucescu ile kaleci Mondragon'a büyük tepki gösterdiler. Bir taraftarın sahaya attığı cep telefonu Lucescu'nun başını sıyırarak geçti. Mondragon'a ise bozuk para ve çakmak yağdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!