Asla taviz vermeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Asla taviz vermeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2006 00:00

UEFA’nın yeni kurallarının bu haftadan itibaren geçerli olacağını kaydeden Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, futbolcuları son kez uyararak, "Asla taviz verilmeyecek" dedi.

MHK Başkanı Mustafa Çulcu, UEFA’nın yeni uygulamalarının bu hafta liglerde geçerli olacağını belirterek, "UEFA’nın yeni uygulamalarından asla taviz verilmeyecek. Futbolcular çok dikkatli olursa, gereksiz sarı karttan uzaklaşmış olurlar" dedi. Yeni uygulamalar konusunda futbolcuları uyaran Çulcu, şöyle konuştu: "Pozisyon gereği hakem faul verdi. Bu pozisyonda sarı kart beklentisi içinde olan futbolcu hakeme ’sarı kart’ diye el işareti yaptığında hakem, el işareti yapan oyuncuya sarı kart gösterecek. Gereksiz jestin, mimiğin ve hareketin karşılığı mutlaka ihtar olacak. İkinci konu, hakeme toplu itiraz yapıldığında, bu itiraz içindeki en az 1 oyuncu sarı kart görecek, hatta 1’den fazla oyuncu da sarı kart görebilecektir. Kalabalık içinde bu hadiseyi başlatan oyuncu mutlaka sarı kart görecek.

Fair play istiyoruz

Üçüncü konu da hakemin kararlarına söz ya da beden diliyle veya hakeme doğru koşarak yapılan itirazlarda, sarı kart gösterilecek. Doğal olarak saldırgan, taciz edici bir davranış ve hakaret edici bir dil söz konusuysa (zaten yaptırımlar arasında vardı) mutlak ve mutlak kırmızı kartla değerlendirilmesi gerekiyor. Bu yüzden, futbolcu kardeşlerimizin bu tacizlerine, sözlerine ve kullandıkları lisana dikkat etmeleri lazım. Önümüzdeki maçların daha fair-play içinde devam etmesini istiyoruz. Bu konular çok hassas. Biz, hakemlere gerekli talimatları verdik. Bu konularda hiç kimsenin taviz vermeden müsabakaları yöneteceğine inanıyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!