Asla pes etme yok

Güncelleme Tarihi:

Asla pes etme yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 00:00

"3 yıl sonra podyuma döndüğüm için farklı duygular yaşıyorum. Kendimi müsamereye hazırlanan, şiir ezberleyen çocuk gibi hissettim."

Haberin Devamı

"Burada yaptığım derecelerin bana yakışmadığını biliyorum. Pekin’de 4. Olimpiyat madalyası için şimdiden çalışmalara başlayacağım."

İTALYA’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda 3 yıl aradan sonra tekrar yarışan ve koparmada altın, silkme ve toplamda gümüş madalya kazanan Halil Mutlu, "Bunların bana yakışmayan dereceler olduğunu biliyorum. Ama asla pes etmek yok. Bu benim karakterime yakışmaz. Pekin’de 4. Olimpiyat madalyası için bugünden itibaren çalışmaya başlayacağım" diye konuştu.

3 yıl aradan sonra yarışmanın kendisine farklı duygular yaşattığını vurgulayan "Küçük dev adam" şunları söyledi: "Kendimi müsamereye hazırlanan, şiir ezberleyen çocuk gibi hissettim. Yarışma başlarken çok heyecanlandım. Uzun bir aradan sonra yeniden yarıştığım için sadece 70 milyon Türk’ün değil, dünyanın da gözünün benim üzerimde olduğunu biliyordum. Antrenmanlarda çok daha iyi dereceler yaptım ama yarışma heyecanı çok farklı. İlk iki denemede kiloyu kaldıramayınca sanki dünyanın sonu gelmiş gibi hissetim. İyi başlayamadım ve o psikoloji ile iyi devam edemedim. Benim için önemli olan podyuma çıkmak ve yarışmaktı. İtalya’da bunu başardım. Artık rotamı olimpiyata çevirdim."

İnatçı bir yapım var

Asla pes etmeyen bir karaktere sahip olduğunun altını çizen Mutlu, "35 yaşındayım ama inatçı bir insanım. İşime çok önem verir, en iyisini yapmaya çalışırım. 2008 Pekin Olimpiyatları için bugünden itibaren çalışmaya başlayacağım ve hiç durmadan, bıkmadan usanmadan çalışmamı sürdüreceğim. Her yarışmanın atmosferi farklıdır. Pekin’de daha güçlü rakipler beni bekliyor. Ancak onlar da daha güçlü bir Halil’in orada olacağını biliyor. Sorumluluğumun farkındayım. Halterde 4. olimpiyat madalyası alıp tarihe geçen ilk sporcu olmak için var gücümle yola devam edeceğim" dedi.

Pekin’den sonra yokum

Silkme müsabakasında yaşadığı ve Türkiye’de televizyon başında kendisini izleyenleri korkuya sevk eden sakatlık anında endişeye kapıldığını ifade eden Mutlu, "O sırada yayında bir sorun olunca anne ve babam çok meraklanmış. Daha önce de lif kopması yaşamıştım. O an aklıma bu geldi. Tekrar böyle büyük bir sakatlık mı yaşayacağım korkusu sardı. Ancak kramp ya da kas spazmı olabileceğini doktordan öğrendiğimde biraz olsun rahatladım. Şimdi biraz ağrı var ama bana sorun çıkartmayacaktır. Pekin’den sonra halteri bırakmayı düşünüyorum. Çünkü Olimpiyat sonrasında Avrupa ve dünya şampiyonu olmamın çok büyük önemi yok. İleride Halter Federasyonu Yönetim Kurulu’na gireceğim. Yurt dışında eğitim aldıktan sonra da Türkiye Halter Federasyonu Başkanlığı’na aday olacağım" dedi.

Pizzacı HALİL

Haberin Devamı

Lignano’da yaşayan bir avuç Türk gurbetçi, Halil Mutlu’yu bir an olsun yalnız bırakmadı. Bir Türk işletmecinin restoranına giden Halil, burada kendi elleriyle pizza yapıp, müşterilere sundu.

3 sporcumuz bugün podyumda

İTALYA’daki Avrupa Halter Şampiyonası’nda bugün iki sporcumuz podyuma çıkacak. Erkekler 69 kiloda Ekrem Celil TSİ 14:00, bayanlar 75 kiloda Sibel Altıntaş ile + 75 kiloda Gülden Nokta TSİ 16:00’da madalya mücadelesi yapacak.

Başesgioğlu İtalya’da

DEVLET Bakanı Murat Başesgioğlu, Avrupa Halter Şampiyonası’nı izlemek üzere İtalya’ya geldi. Başesgioğlu, Venedik Marco Polo Havalimanı’nda Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay tarafından karşılanmasının ardından, karayoluyla Lignano Sabbiadoro’ya geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!