Aşkları çekiçte kesişti

Güncelleme Tarihi:

Aşkları çekiçte kesişti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 11:25

Çekiç atarken tanışıp, arkadaşlıklarını evliliğe taşıyan milli sporcu Kıvılcım Kaya ile antrenör Tayfur Salman, vakitlerinin büyük bölümünü yine sahada birlikte geçiriyor.

Londra Olimpiyatları'ndan döndükten sonra eski milli çekiççi Tayfur Salman ile hayatını birleştiren Kıvılcım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle atletizm sahasında tanıştıklarını söyledi. Beş yıllık arkadaşlığı, evliliğe taşıdıklarını belirten Kaya, yoğun antrenman programı nedeniyle bazen bir iki ay görüşemediklerini, ancak bunun evliliklerine olumlu yansıdığını dile getirdi.

Kaya, “Benim hayatıma ayak uydurmak gerçekten zor. Sağ olsun Tayfur bu konuda çok anlayışlı. Anlayışı, derecelerime olumlu yansıyor. Zaten öyle olmasa ben bu noktalara gelemezdim” dedi.

Çalışmalarını, antrenörü Artun Talay'ın gözetiminde Naili Moran Atletizm Sahası'nda sürdüren Kaya, eşinin de burada çekiç antrenörlüğü yaptığını ve gün içinde birbirlerini görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Gençlerde dünya ikincisi Kaya, önünde Akdeniz Oyunları, Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası, Üniversite Oyunları ve Dünya Atletizm Şampiyonası olmak üzere 4 önemli organizasyonu bulunduğunu, ancak öncelikli hedefinin Akdeniz Oyunları olduğunu belirtti. Oyunlarda altın madalya kazananların, Avrupa şampiyonuna verilen ödülü alacağını söyleyen Kaya, Türkiye'ye altın madalya kazandırmak için elinden gelenin en iyisini yapacağını dile getirdi.

Spor hayatı devam ettiği sürece çocuk yapmayı düşünmediklerini ifade eden milli atlet, “Çünkü bir çocuk bana en az 2,5-3 yıl kaybettirecek ve bu benim kariyerimde bayağı bir boşluk yaratacak. Ne zaman spor hayatım biterse, çocuğu o zaman düşünebilirim” diye konuştu.

Çocuğu olursa, onu da çekiççi yapabileceğini söyleyen Kaya, “Baba tarafım 5-6 kuşak güreşçi, biz de 5-6 kuşak çekiççi olabiliriz” dedi.

Hem ailem hem eşim nedeniyle kendimi çok şanslı görüyorum. Her iki taraf da sporcu olduğu için beni anlamaları daha kolay oluyor. Yemem, içmem, yatış-kalkış saatlerim belirli. Eşimden, annemden ve babamdan, hepsinden çok destek görüyorum. Antrenörümü de unutmamak gerekir. Ben buralara geldiysem, önce Allah'ın, sonra onun sayesindedir. Ona da çok teşekkür ediyorum, bana çok emek verdi. İnşallah bu emeğini güzel bir madalyayla süslerim” ifadelerini kullandı.

“Liseli aşıklar gibiyiz”

Sırtındaki sakatlık nedeniyle sporu bırakmadan önce eşi Kıvılcım Kaya ile birlikte atış yaptıklarını belirten çekiç antrenörü Tayfur Salman da “Daha önceden de kayınpederimle tanışıyorduk. Kıvılcım ile arkadaştık, daha sonra duygusal bir bağ oluştu” dedi.
Kaya gibi Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi BESYO'da okuyan Salman, “Evde kavga etmemeye çalışıyoruz, olabilecek şiddeti tahmin edersiniz” diye esprili bir ifade kullandı.
İkisi de sporcu olduğu için birbirlerine karşı anlayışlı davrandıklarını ifade eden Salman, şöyle konuştu:
“Kıvılcım kamplara gidiyor ve bir iki ay eve gelmiyor. Ben sporun içinden gelen bir insan olmasam, gitmesini istemem. Bu da eşimin spor hayatına yansır. Ben elimden geldiğince ona destek oluyorum. Aynı şekilde o da bana destek oluyor. Yeri geliyor evimize bir ay girmiyoruz, evi otel niyetine kullanıyoruz ama karşılığını alıyoruz. Ancak şanslı yönümüz şudur, ikimiz de sporcu kişiliği olan insanlarız. Bundan dolayı birbirimizi anlayışla karşılıyoruz.”
İlişkilerinde özlemin ön planda olduğunu dile getiren Salman, “Liseli aşıklar gibiyiz. Telefonda mesajlaşmalarımız eskisi gibi devam ediyor” dedi.

Eşinin çok hamarat olduğunu, kendisinden bunu beklemediğini söyleyen Salman, “Evlenirken sabahları tost, akşamları makarna yerim diye düşünüyordum. Çünkü bütün vakti sahada geçiyordu. O kadar yemeği, böreği çöreği de nereden öğrendiğini de hala anlamış değilim. Normalde annemin yemeklerinden başka birininkini yemem ama Kıvılcım'ın yemekleri gerçekten güzelmiş, zaten halimden de belli oluyor” ifadelerini kullandı.

Kendisi de bir süre çocuk istemediğini dile getiren Salman, “Artık doğar doğmaz çekici veririz eline” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!