AÅŸkınla coÅŸkunla sen çok yaÅŸa

Güncelleme Tarihi:

Aşkınla coşkunla sen çok yaşa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2007 02:00

100. yılını kutlayan Fenerbahçe, şampiyonluk kupasını aldı. Kupayı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, sarı-lacivertli takımın kaptanı Ümit Özat'a verdi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON F.BAHÇE

100. yılında Süper Lig Şampiyonluğu onuruna erişen Fenerbahçe, bu büyük başarısını dün Ankaragücü maçında kutladı. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan maç öncesinde kupasını alan sarı lacivertliler, karşılaşmadan sonra da görkemli bir şölen düzenledi.

Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan ettiği Trabzonspor maçının hemen ardından sarı lacivert bayrak ve flamalarla süslenen Kadıköy, dün tarihi günlerinden birini yaşadı. On binlerce Fenerbahçe taraftarı Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki kutlamaları izlemek için Kadıköy’e akın etti.

"Oyun bitti!"

Stadı sarı lacivert bayraklarla ve Türk Bayrakları ile süsleyen Fenerbahçe Kulübü, maça gelen taraftarlara, üzerinde 100. yıl kadrosunun fotoÄŸrafı ve Fenerbahçe ile ilgili bilgilerin yer aldığı "ÅŸakÅŸak"lar dağıttı. Taraftarların ellerindeki ÅŸakÅŸaklar ile çıkardıkları seslere, yapılan tezahüratlar ve stat hoparlörlerinden çalınan müzikler eÅŸlik etti. Birçok maçta kartonlarla oluÅŸturulan yazılarla farklı mesajlar verilen  Maraton VIP tribününde, bu kez de sarı kartonlarla Ä°ngilizce olarakÂ"Game Over!" "Oyun bitti" yazıldı.

Şampiyonlar tur attı

Haberin Devamı

Kupa töreninden önce Fenerbahçe Kulübü’nün, branşlarında dereceye giren amatör sporcuları statta geçit töreni yaptı. Sezonu Tadım Türkiye Kupası ve Lig Şampiyonluğu olmak üzere iki kupayla kapatan bayan basketbol takımının yanı sıra, futbol alt yapı, yüzme, kürek, yelken, boks, bayan voleybol takımı, erkek voleybol takımı ve atletizm şubelerinin sporcuları, kupalarıyla saha içinde tur attıktan sonra orta alanda kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın da katılımıyla toplu fotoğraf çektirdi.

Kupayı Ulusoy verdi

Daha sonra yapılan Şöhretler maçının ardından kupa töreni düzenlendi. Protokol tribünündeki törende sarı lacivertlilere 17. lig şampiyonluğu kupasını Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy verdi. Kupayı takımın birinci kaptanı Ümit Özat ve ikinci kaptanı Tuncay Şanlı birlikte kaldırdı. Futbolcular kupayı elden ele dolaştırırken, bu sırada Fenerium tribününde havaya konfetiler atıldı ve tribünlerde yer yer meşaleler yakıldı.

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Ulusoy, kupa töreninin ardından stat hoparlörlerinden  çalınan Fenerbahçe’nin 100. yıl şarkısına alkışla tempo tuttu. Fenerbahçeli futbolcular, şampiyonluk madalyalarıyla bir süre halay çekerek tribünlere gidip, mutluluklarını taraftarıyla paylaştı.

Sanki Samanyolu

FENERBAHÇE’nin Ankaragücü maçı sonrası yaptığı şampiyonluk kutlamaları tek kelimeyle harikaydı. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın ışıkları söndürülerek, maçtan önce kulüp tarafından meşaleler yakıldı. Bu sırada stat hoparlöründen ünlü "Samanyolu" şarkısı çalınması tribünlerde olağanüstü güzellikte görüntüler yaşanmasını sağladı.

Haberin Devamı

Bu gösterinin hemen ardından sanatçı Kıraç, büyük ilgi gören "100. Yıl Marşı"nı söyledi. Tuncay Şanlı’nın 10 numaralı formasını giyerek stat içinde  tur atan Kıraç, yoğun istek üzerine şarkıyı ikinci kez, taraftarlarla birlikte söyledi. Kıraç, saha içindeki turu sırasında Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç’la kucaklaştı.

Cola Turka’nın sponsorluğunda yapılan şölende binlerce balon uçuruldu, havai fişekler patlatıldı, ses ve ışık gösterileri yapıldı. Gece boyunca hiç durmadan şampiyonluk şarkıları söyleyen Fenerbahçeli taraftarların coşkusu, futbolcu ve yöneticilerin saha içinde kurulan platforma çıkmasıyla doruğa çıktı. Taraftarlar, tek tek anons edilerek platforma çağrılan futbolcu ve yöneticilere coşkuyla alkışlarken, en büyük ilgiyi başkan Aziz Yıldırım ile futbolculardan Ümit Özat, Tuncay, Alex ve Kezman gördü.

Haberin Devamı

Gece yarısına dek süren kutlamalarda futbolcular ve yöneticiler, tribünleri hınca hınç dolduran taraftarlarla birlikte şampiyonluk şarkıları söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!