Asfaltlar ağlamaya hazır

Güncelleme Tarihi:

Asfaltlar ağlamaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 00:19

Formula 1’de yeni sezon Avustralya GP’siyle açılıyor.19 yarıştan oluşan F1 takviminde, 11 takım ve 22 pilot şampiyon olabilmek için kıyasıya bir mücadeleye girecek.

Haberin Devamı

Motor sporlarının en fazla ilgi çeken organizasyonu olan Formula 1’de 64 sezon yarın sabah saat 08.00’de koşulacak Avustralya Grand Prix’si sıralama turlarıyla başlayacak. Albert Park’taki büyük yarış ise pazar günü saat 08.00’de start alacak. 22 pilotun, 24 Kasım’da Brezilya’da noktalanacak sezonu şampiyon bitirebilmek için yapacakları kıyasıya mücadelelerin tamamı Smart Spor’dan naklen yayımlanacak. Geçen sezon sonunda 2013 için açıklanan 20 yarışlık takvim, New Jersey’deki yarışın çıkarılmasıyla 19’a indi. Yarış organizatörü Leo Hindery Jr “İyi bir yarış hazırlamak için erteledik. Gelecek sezonlar için yarışımızın koşulması sağlanacaktır” dedi.

TAKIM SAYISI DA SIRALAMALAR DA DEĞİŞTİ

Yeni sezonda azalan bir diğer konu da takım sayısı. 2012 yılını 12 takımla geçiren Formula 1’de bu sezon 11 takım mücadele edecek. İspanyol menşeili HTC Takımı, sahibi Thesan Capital tarafından satışa çıkarıldı. Ancak takımların belirlendiği tarihten önce bu satış tamamlanamadığı için HTC, 2013 sezonunda yer alamayacak. Takım sayısının azalması sebebiyle de sıralama turlarında da bir değişikliğe gidildi. Daha önce sıralama turlarının ilk seansı sonrasında 7 araç eleniyordu. Ancak bu sezon bu sayı altıya indirildi.

Haberin Devamı

SCHUMİ GİTTİ HAMILTON GELDİ

2013’de yaşanacak en büyük farklılık ise DRS (Arka kanattaki kapakçığın açılmasıyla maksimum hıza ulaşmasını sağlayan sistem) kullanımının artık pistin belirli bölgelerinde kullanılmasına izin verilecek olması. Bu sene en büyük pilot değişikliği ise Lewis Hamilton’un, McLaren’den ayrılıp
Michael Schuma-cher’in yerine Mercedes AMG’ye geçmesi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!