Ascot şıklığı

Güncelleme Tarihi:

Ascot şıklığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 00:13

MUHTEŞEM atların yarıştığı İstanbul Velifendi Hipodromu’nun protokol tribünü de dün hanımların şapkalı şıklık şovuna sahne oldu.

Şık kıyafetlerini şapkayla tamamlayan kadın davetliler, Veliefendi’de İngiltere’deki Ascot yarışlarının havasını estirdiler. Dünya sosyetesinin uğrak yeri olan Ascot’taki kraliyet tribünlerinde şapkalı şıklık, Jokey Kulüp tarafın bu yılki Uluslararası Topkapı Yarışları’na da yansıtıldı. Bir ajansın mankenleri şapkalı giysileriyle tribünlere çıkarıldı. Bir çok kadın davetli de davetiyelerindeki şapkalı giyim kuralına uydu. Ascot, tanınmış İngiliz film yıldızı Joan Collins’in bile kapıdan geri çevrildiği, herkesin girmek isteyip de giremediği ve 300 yıllık bir geleneği olan yarış organizasyonu. Her yıl Haziran ayında düzenlenen Ascot’taki yarışların ev sahipliğini İngiliz Kraliyet Ailesi yapıyor. Yarışlar, sırasında
/images/100/0x0/55eb16cbf018fbb8f8aa5108
atlardan çok jet sosyetenin kadınları birbiriyle yarışıyor. Tribünlere girme şansı yakalayan kadınlar, sadece birkaç saat kullandıkları şapkalara avuç dolusu para döküyorlar. Aslında 1711 yılında Kraliçe Anne tarafından başlatılan Ascot yarışlarında, atlar koşuyor, şapkalar yarışıyor, kazanan da şapkacılar oluyor. Altı ay önce başlayan kadın izleyicilerin şapka siparişleri, yarış gününe yetiştirilmeye çalışılıyor. Ascot, böylece binlerce şapkanın, birbirinden şık kıyafetin sergilendiği dev bir moda şovuna dönüşüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!