Artık oynamalıyım

Güncelleme Tarihi:

Artık oynamalıyım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2003 02:07

Fenerbahçe'nin yıldızı, ‘Eğer kaleye geçmezsem, önce taraftara, sonra da bana ayıp olur. Daha doğrusu yakışmaz’ dedi. Milli kaleci, bu sezon şampiyonluktan başka çıkış yollarının olmadığını da belirtti.

OYNASA da, oynamasa da o hep gündemde... Bunu da hakediyor... Çünkü O sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi kalecilerinden... Sakatlığı yüzünden bir çok maçta fedakarlık yaptı... Lorant dönemindeki başarısız sonuçlarda yediği hatalı goller de oldu. Ama onun kredisi hiçbir zaman bitmedi... Çünkü F.Bahçe tarihinin en başarılı file bekçisiydi Rüştü Rençber...

Antalya kampına gelene dek, uzun bir dinlenme ve tedavi süreci geçirdi. Kendisini Beşiktaş maçına hazırladığını açıkladı... Rüştü'nün yokluğu 3 yedeği Oğuz, Volkan ve Recep için fırsat oldu... Teknik direktör Oğuz Çetin, 4 maçta 3 kaleciye de yer verdi... Önce Oğuz, PSV maçında hatalı gol yedi, ardından Volkan aynı kaderi paylaştı. Aslında ikisi de bu maçlarda kritik kurtarışlara imza attı ama başarısız sonuçlarda da önemli rol aldı.

İyi kaleciler

Dün, sabah antrenmanına giderken Rüştü ile ayak üstü konuştuk... ‘Beşiktaş maçında oynuyor musun’ dedim... ‘Artık oynamazsam ayıp olur’ cevabını verdi. ‘Kime ayıp olur’ diye sordum. ‘Önce taraftara, sonra da bana ayıp olur. Daha doğrusu yakışmaz’ dedi. Ardından kısa bir röportaj yaptık...

Oğuz ile Volkan için ne diyeceksin?

İkisi de iyi kaleci. Bu arada Recep de en az onlar kadar yetenekli. Kalecilik zor iş. 10 tane top çıkarırsın, bir tane yersin, bir çuval incir berbat olur. Ben bu arkadaşlarıma güveniyorum.

Tam olarak iyileştin mi?

Takımla birlikte antrenmanlara çıktım. Kendimi çok iyi hissediyordum, bu kez de sırtımdaki ağrılar başladı. Ama bu geçici. Beşiktaş maçına kadar hiçbir şeyim kalmaz.

Kolay maç yok

2. yarıda zor bir fikstürünüz var.

Kolay maç olmaz. Ama bir gerçek var, bizim bu sezon şampiyonluktan başka çıkış yolumuz yok. Beşiktaş maçını kazanırsak, lige iyi başlayacağız. Kadromuz çok iyi. Yeni arkadaşlar da aramıza katıldı. Oğuz hocayla birlikte çok daha iyi olacak.

Son 2 maçta istenen futbol oynanmadı?

Bunlar hazırlık maçı. Önemli olan lig. Tabii ki yenilmek güzel değil. Ama takım yeni bir sistemi uygulamaya çalışıyor. Bu sistem için en önemli unsur disiplin. Bizde de bu yerleşiyor.

Sözleşmen bitiyor. Gidecek misin?

Ben bu konuda dün de konuşmadım, bugün de konuşmayacağım. Şu anda lige konsantre oluyorum. Önümüzde uzun bir dönem var. Her zaman söylediğim tek şeyi tekrarlayacağım; Şartlar iyi olursa, Avrupa'ya giderim. Avrupa'da oynamak hayal ama, bu hayali gerçekleştirmek için yanlış yapmak istemiyorum. Herşey zamana bağlı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!