Arsenal eşleşmesine ilk yorumlar

Güncelleme Tarihi:

Arsenal eşleşmesine ilk yorumlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 15:03

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal-F.Bahçe eşleşmesine ilişkin değerlendirmeler gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda eşleştikleri İngiltere'nin Arsenal takımını karşısında tur şanslarının yüzde 51 olduğunu söyledi.

İsviçre'nin Nyon kentindeki kura çekiminin ardından FB TV'yi eşleşmeyi değerlendiren Kiğılı, çok iyi bir rakiple eşleştiklerini vurgulayarak, "Dünyaca tanınan, 5 muhtemel rakibin içinde en popüler takım bize çıktı. Turu geçme ihtimalini yüzde 51 Fenerbahçe, yüzde 49 Arsenal olarak görüyorum" dedi.

Abdullah Kiğılı, hedeflerinin Arsenal'i eleyip, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak olduğunu kaydederek, "Önümüzde 15 gün var. Bu süre zarfında TFF Süper Kupa maçı oynayacağız ve ligimiz başlayacak. Emenike'yi transfer ettik ve kadromuz daha da güçlendi. Taraftarlarımız rahat olsun Arsenal'i yenerek, gruplara kalacağız" diye konuştu.

"Teknik kadromuz, oyuncularımız Arsenal'i eleyecek güçtedir ve eleyecektir"


Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz ise FB TV'ye yaptığı açıklamada, Arsenal'i eleyecek güçte olduklarını söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nin zorlu bir turnuva olduğunu belirten Yılmaz, "Bu yolu kimse kolay kabul etmesin. Bu yolda engellere var. Biz bir davaya inanmışsak, hedeflerimiz varsa bu zorlukları aşmalıyız. Arsenal'i tanıyoruz, onlara göre taktik geliştirmeliyiz. Oyuncularımız da kazanmaya inanmalılar. Birbirleriyle iletişim içinde bu turu geçmek için kenetlenmeliler. Teknik kadromuz, oyuncularımız Arsenal'i eleyecek güçtedir ve eleyecektir" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Arsenal'in köklü bir futbol kültürüne sahip olduğunu belirterek, "Eşleşebileceğimiz 5 takım vardı ve hepsi eş değerdeydi. Biz onlardan biriyle mutlaka karşılaşacaktık, bu Arsenal oldu. İngiliz takımlarına karşı güçlük çekebileceğimiz düşünülse de takımımızda Premier Lig'de oynamış futbolcular var. Bu karşılaşmayı avantaja çevirebiliriz. Arsenal'i zor rakip olarak kabul etmemek lazım. Bütün muhtemel rakipler zordu. Biz de onlar için zor bir rakibiz" ifadelerini kullandı.

Yanal: F.Bahçe'nin yeri Avrupa'dır...

Ersun Yanal, Fenerbahçe-Arsenal eşleşmesini değerlendirirken, "Hep söylüyoruz Fenerbahçe'nin yeri Avrupa'dır" ifadesini kullandı.

Şampiyonlar Ligi play-off turundaki kura çekimi sonrası açıklama yapan Ersun Yanal, kura öncesi muhtemel 5 rakibin tümünün de zaten zorlu olduğunu belirtti. Yanal eşleşmeyi şöyle değerlendirdi:
"Önemli olan rakibin hangisi olduğu değil, bizim nasıl oynayacağımızdır. Zaten 5'i de güçlü rakiplerdi. Önemli olan Fenerbahçe'nin dünyanın önde gelen, en büyük takımları arasında yer almasıdır, kendi gücünü bu platformlarda sınamasıdır. Futbolcularıma ve taraftarlarımıza güveniyorum. Hep söylüyoruz Fenerbahçe'nin yeri Avrupa'dır".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!