Arena’nın çatısı mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Arena’nın çatısı mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 21:05

G.Saray ile Spor bakanlığı arasında TT Arena Stadı’nın çatısı ile ilgili konudaki ihtilaf yargıya taşındı.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu, Galatasaray Kulübü’nü mahkemeye veriyor. Bakanlık, Galatasaraylı bazı yöneticilerin Türk Telekom Arena Stadı’nın çatısına dair, “Çatının yapılması ile ilgili inşaat şartnamesinde herhangi bir husus yok” şeklindeki söylemleri karşısında harekete geçti. Genel Müdürlük ile Galatasaray arasında 3 Mart 2011 tarihinde imzalanan protokoldeki maddeye göre, stadın açılır kapanır çatı sisteminin belirtilen 24 ay içerisinde yapılmaması nedeniyle sarı kırmızılı kulübe tazminat davası açılacağına dair açık hüküm yer alıyor.

Polat yönetiminde Galatasaray yöneticisi olan Işın Çelebi’nin imza koyduğu Ek Protokol’ün 8. Maddesindeki hükmü de mahkeme dosyasına ekleyen Bakanlık, Galatasaraylı yöneticileri de belgeleri ile yalanlamış oldu.
Arena Stadı’nda yangın, deprem, doğal afet ve terör saldırısı gibi konular için sigorta yaptırılmadığı ve geçtiğimiz günlerde doğal gaz aboneliği konusunda da eksikler olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Zemine inceleme

ARENA Stadı’nın zemini dün UEFA yetkilileri tarafından incelendi. Yoğun bakım çalışmalarını beğenen UEFA yetkililerinin Chelsea maçı öncesi zemin hakkında yazacağı rapor, sarı kırmızılıların yön haritasını belirleyecek.

BAKMADAN GEÇME!