Arda'ya hayranım

Güncelleme Tarihi:

Ardaya hayranım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2006 00:00

Türkiye’deki 2.5 yılını yorumlayan F.Bahçe’nin Brezilyalı yıldızı, G.Saraylı meslektaşını beğendiğini belirtti, sarı lacivertli ekipte mutlu olduğunu ve kalmak istediğini söyledi.

F.BAHÇE’nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, DHA ile yaptığı röportajda merak edilen birçok soruyu cevaplandırdı. İlk yarıyı lider bitiren sarı lacivertli takımda başarılı bir grafik çizen, attığı ve attırdığı gollerle alkışlanan Sambacı, "En beğendiğin Türk futbolcusu kim?" sorusuna "G.Saraylı Arda Turan" cevabını verdi. Arda’nın her geçen maç daha da yükselen performansıyla sarı kırmızılı takıma katkıda bulunduğuna dikkat çeken Alex, F.Bahçe’de kalıp kalmayacağını ve transferi hakkında tüm bilinmeyenleri açıkladı.

Hakemi kandırmam

Ankaragücü maçında verilmeyen penaltı ve kendisini yere attığı için gösterilen sarı kartı yorumlayan Alex, "Benim hiçbir zaman rakip takımı ve hakemi kandırmak gibi bir amacım olamaz" ifadesini kullandı.

Brezilyalı futbolcu "Bizim sezon başında çok iyi bir başlangıç yaptığımız söylenemez. Belli bir adaptasyon süreci geçirdik. İlk yarının sonlarına doğru iyi maçlar çıkardık. 7 puanlık fark ikinci yarıya başlarken avantaj. Ankaragücü maçındaki penaltı pozisyonu ile ilgili olarak maçın ardından rakip kaleci ile konuştum. Bana pozisyonun penaltı olduğunu söyledi. Zaten görüntüler de çok net. Bazen darbeyi aldığınızda oyuna devam edemeyebilir, düşebilirsiniz. Görüntüye baktığımızda açık bir penaltı" dedi.

Erken gol gerek

Alex
, Avrupa kupaları için şunları söyledi: "İlk yılımda Lyon’a karşı daha olumlu bir sonuç çıkarabilseydik o sene Şampiyonlar Ligi’ndeki kaderimiz daha farklı olabilirdi. Geçen yıl zor bir gruba düştüğümüze inanıyorum. Bu sene UEFA Kupa’sının kapıları açık olduğunu düşünüyorum. Frankfurt’a karşı kendi evimizde önemli bir maçımız var. Eğer erken bir gol bulursak, inanyorum ki ihtiyacımız olan skoru alacağız. Benim ile ilgili eleştirilere gelecek olursak, bu eleştiriler her zaman oluyor. Benim istatistiklerime baktığınızda neler yaptığım ortada.

Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağım konusunda başkanımızla bir görüşmem oldu. Ocak ayında itibaren görüşmeler başlayacak. Benimle devam etmek istediğini söyledi. Ben de devam etmek istiyorum. İki taraf da istediğine göre orta yol bulunur. Benim kafamın karıştığı hiçbir zaman olmadı. Sezon sonuna uzun bir süre olduğu için ne olacağını bilmediğimi söyledim. Şimdi de bilmiyorum. Bildiğim tek şey var kontratım bitecek ve yenilemek istiyorum. Tabii ki Brezilya kulüpleri ile kontak halindeyim. Cruzeiro, Palmeiras’ta iyi geçmişim var. Onlar bana böyle bir teklif ile geldiği zaman verdiğim cevap Fenerbahçe’de mutlu olduğumu söyledim. Futbol hayatımla burada devam etmek istediğimi, Avrupa futbolunda tercihim F.Bahçe’den yana.

Para kazanıyorum

Ben Appiah ve Kezman’ın ne kadar kazandığını bilmiyorum ve bilmek de istemiyorum. Olcan ve Kerim’in de ne kadar kazandığını bilmiyorum. Kazandığım miktardan mutluyum. İnanıyorum ki Kezman ve Appiah da mutludur. Genç futbolcular da yüksek paralar almak için çalışacaklardır. Daum ve Zico farklı kültürlerden gelmiş insanlar, farklı düşünceleri var. İki hocanın da kendine özgü disiplinleri var. Biz futbolcuların yapması gereken şey onların istediklerini sahada yapmak. Duran toplardan bahsetmek gerekirse bu dönem içinde 4-5 tane frikik vardı. Bunlar sürekli çalıştığım yerlerden yakalanan pozisyonlardı. Celta Vigo maçında penaltı kaçırdım. Daha çok çalışırsam bundan sonrakileri gol yapabilirim."

Anelka kalsa iyi olurdu

GEÇEN sezon tartışılan Brezilyalı oyuncuların hakimiyeti ile ilgili konuya açıklık getiren Alex, Anelka ile hiç probleminin olmadığına dikkat çekerek, "Anelka benim hayatımda izlediğim en kaliteli ve yetenekli futbolculardan biriydi. O kalsaydı bu sene takıma çok fazla şeyler verebilirdi. Onunla problemim olmadı. Takımımızda Brezilyalı oyuncuların olduğu doğrudur. Ben Appiah ve Kezman ile çok iyi anlaşıyorum. Onlar Brezilyalı değil. Bir grup oluşturduğumuz ve bu gruba kimseyi almadığımız doğru değil. Burada Fenerbahçe’nin çıkarları söz konusu. Tabii ki Brezilyalı arkadaşlarımızla daha fazla birlikteyiz. Çünkü aynı dili konuşuyoruz" dedi.

Deivid’i ben önerdim

ALEX, takım arkadaşı Deivid De Souza’nın transferinde rol oynayıp oynamadığı sorusuna "Nobre Beşiktaş’a transfer olduğunda Brezilya’daydım. Bunu ülkemde öğrendim. Menajerimiz Volkan Ballı, Nobre’nin yerine Fenerbahçe’ye gelmekten mutluluk duyacak Brezilyalı

futbolcu olup olmadığını sordu. Ben de Deivid’in ismini verdim. Fakat daha sonra Ricardo Oliviera’nın ismi ortaya atıldı. Daha farklı futbolcuların ismi geçti. Deivid’de karar kılındı. Benim burada katkım Volkan Ballı sorduğunda Deivid’in ismini vermem oldu. Fakat Deivid hala adaptasyon süreci geçiriyor" cevabını verdi.

Aurelio’nun hikayesi farklı

Marco Aurelio’nun Türk Milli Takım forması giymesini normal karşılayan Alex, "Benim hikayem de Marco gibi olsaydı, bende Türk Milli Takım forması giymeyi kabul ederdim" dedi. Yıldız futbolcu, "Eğer hikayem Marco gibi olsaydı kesin olarak kabul ederdim. Marco Brezilya futbolunda değil de daha çok Türk futbolunda yer edindiği için böyle bir oluşum gerçekleşti. Eğer Marco’ya benzer bir geçmişim olsaydı kesinlikle kabul ederdim" dedi.

Kadroya karışmam

BREZİLYALI futbolcu Alex kadroya karışmadığını da belirterek şöyle konuştu: "Teknik heyet ile görüşmemde daha önce nasıl çalıştığımız hakkında bilgiler verdim. Ama oyuncular hakkında bilgiler vermedim. Antrenman sistemi hakkında bilgi verdim. Futbolcular için değil. Takımın nasıl kurulacağı hakkında değil. Hakkımdaki iddialar kesinlikle doğru değil. Türk futbolunun pozitif yanı herkesin yürekten futbola bağlı olması.

Negatif yön olarak genç futbolcuların fazla forma şansı bulamaması. Güney Amerika’da genç futbolcular çok daha fazla şans buluyor. Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde ekstra motivasyon normal ancak diğer takımlarla yapılan maçlar şampiyonluk yolunda bazen daha önemli. Hayatım yolunda ailem ve ben İstanbul’a alıştık. Sanki Brezilya’da gibi yaşıyoruz. Kızım okula alıştı. Çok iyi arkadaşlıklarım var. Bizim için burada hiçbir sorun yok."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!