Arda'nın gidişi kazanım

Güncelleme Tarihi:

Ardanın gidişi kazanım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 10:55

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Emre Belözoğlu'nun ıslıklanmasından, Arda'nın gidişine kadar her konuda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Vatan'ın haberine göre Kılıç, Türk sporunun gündemi ve bakanlığının çalışmalarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Devam eden şike ve teşvik soruşturması ile ilgili siz hangi noktadasınız?

Yargı işini yapacak ve bir karar verecek. Ayrıca federasyonun da yetkisi var. Mahkeme ve etik kuruldaki klasörler bizim elimizde yok. Dolayısıyla bizim bir akıl yürütmemiz mümkün değil. Bu süreçte bir siyasi iz, hükümet izi kesinlikle oluşmamalı. Biz Türk futbolunu bu süreçten zayıflamaksızın çıkarmaya gayret ediyoruz.

‘AYDINLAR’IN ZAAFI YOK’

Şu vakte kadar TFF Başkanı M.Ali Aydınları’ın süreci yönetme noktasında bir zaafa düşmediğini düşünüyorum. Dengeli ve akıllı davrandığını, süreci iyi yönettiğini, herhangi bir camiaya mal edilecek bir yönlendirilmiş kararlar alma eğilimi içerisine girmediğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu’nun Estonya sınavında yuhalanmasını nasıl yorumladınız?

Emre sahaya Türk Milli Takımı’nın kaptanı olarak çıktı. O dakikadan itibaren hangi takımı tutarsanız tutun, Emre artık sizin öz kardeşinizdir. Emre golü Türk milletinin göğsünü kabartmak, bayrağını dalgalandırmak için attı. Oradaki yanlışı düzeltmek sadece bakan olarak benim değil, medyanın, kulüp başkanlarının, hepimizin ortak görevi.

‘TRAVMAYI ATLATIRIZ’

Arda Turan’ın transferini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Arda'nın gidişi, takımı için büyük kayıp ama Türk futbolu açısından kazanım. Bu kadar büyük rakamlara, büyük bir kulübe transferi önemli. Dünyanın futbol devlerinde bugün birden fazla Türk oyuncu var.

Yabancı sayısının serbest bırakılmasına nasıl bakıyorsunuz?

Burada önemli olan takımların doğru transfer yapıp yapamadıkları. Kaliteli futbolcuları getirebiliyor mu takımlarımız, gelenler de Türk futboluna katkıda bulunabiliyorlar mı? Yeni Ardalar’ın, Fatihler’in önü açılabiliyor mu?

Sizce Türkiye’nin hâlâ 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı organize etme şansı var mı?

Türk futbolunda geriye gitme yozlaşma değil, ilerleme, temiz spor yönünde adımlar atma eğilimi var. Bu süreçte yaşananlar 2020 yolunda Türkiye’yi geriye götürmez, ileri taşır. Türk futbolu bugün yaşanan travmalardan temizlenerek daha kuvvetli şekilde çıkacaktır.

Haberin Devamı

‘Bir tek Büyükuncu çıktıysa sorun var’

Anlama ve dinleme dönemini tamamladınız mı?

”Türkiye'de hem gençliğin ihtiyaçları ileri düzeyde hem de spor camiamızda ihtiyaçlar ve sorunlar ciddi boyutlarda. Bunları görebilmek, okuyabilmek için dinlemek, anlamak lazım. Yapılacak çok iş var.

30 yaşın altında 40 milyon nüfusu olan bir ülkeden neden yeterince şampiyon çıkmaz, neden yeterince madalya kazanılmaz, uluslararası müsabakalarda birkaç branş dışında neden varlık gösteremeyiz, bunların muhasebesini yapacağız. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin çocukları Derya Büyükuncu dışında bir isim çıkaramıyorsa bu büyük bir kayıptır.”

‘BAŞBAKANIMIZ basketbol aşığı’

Haberin Devamı

“Sayın Başbakanımız çok büyük bir futbol gönüllüsü olarak bilinir. Ama A Milli Takımımız’ın başarılarını görünce, basketbol sevdalısı da oldu.”

Basketbol gündemi için ne düşünüyorsunuz? NBA’den gelecek önemli isimler var ve orada oynayan oyuncularımız var.

“NBA’de oyuncularımızın olması elbette gururumuzu kabartıyor. Milli takım seviyesinde gelen başarıları da tebrik etmek lazım. Bu arada Sayın Başbakanımız çok büyük bir futbol sevdalısı, gönüllüsü olarak bilinir. Ama Sayın Başbakan, Milli Basketbol Takımımız’ın başarılarını gördükten sonra artık büyük bir basketbol sevdalısı da oldu.

Bakanlığımız üzerinden milli takıma 28 milyon TL’ye varan ödüller dağıttık. Türkiye’den bakıldığında dünyada sadece futbol var zannediyoruz ama futbol kadar basketbol da etkili. Basketbola da yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Ben DEVLET bakanı değilim!’

“SPOR adamlarına çalışmaları ricasında bulundum. Bazı çalışmaları sipariş ettik. Federasyonlardan, bağımsız spor gönüllülerinden, üniversitelerden dosya talep ediyorum. Dolayısıyla bu çalışma gruplarından gelen enformasyonu mutlak surette bakanlıkta masaya yatıracağız.

Ben Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı değilim. Doğrudan Gençlik ve Spor Bakanıyım. İkisi arasındaki fark 180 derece. Bakanlığa gelmeyen, tesisleri incelemeyen, il il ihtiyaçları gözetmeyen bir bakan olamam. Gençleri spor salonlarıyla, havuzlarla, yerli ve yabancı hocalarla buluşturmalıyız.”

Tanman: Emre artık eski Emre DEĞİL

TFF’NİN Milli Takımlardan Sorumlu Üyesi Cüneyt Tanman, Estonya ile oynanan maçta F.Bahçeli Emre Belözoğlu’na tepki gösteren G.Saray taraftarlarına sağduyu çağrısı yaptı:

Haberin Devamı

“Kazakistan ve Almanya maçlarını da TT?Arena’da oynayacağımız için bu davranışta bulunan taraftarları uyarmak istiyorum. Emre’deki değişikliği göz önünü alsınlar. Emre artık eski Emre değil, çok olgun. Zaten 45 dakika ıslıklanmasına karşın en ufak tepki göstermedi. Sadece milli formasını öptü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!