Ardahanlılardan golfe ilgi

Güncelleme Tarihi:

Ardahanlılardan golfe ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2011 12:27

Yılın yaklaşık 6 ayı kar altında kalan ve golf tesisi bulunmayan Ardahan'da, ilgi gören spor dalları arasında golfün ön sıralarda geldiği bildirildi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü Başkanı Adnan Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, golfün Ardahan'da en çok ilgi çeken branşlardan biri olduğunu belirterek, “Bölgemizde özellikle pek bilinmeyen spor dallarına ilgi giderek artıyor. Golf de bu sporların başında geliyor ve 40'a yakın sporcumuz bulunuyor. Doğrusu, bölge halkının golfe bu kadar ilgi göstereceğini sanmıyordum. Bunda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Golf Federasyonunun payı büyük. Çünkü, sözleşmeli antrenör alma imkanını bizim gibi spora aç illere verdikleri için, bu işte pay sahibiler” dedi.

SPOR SALONUNDA GOLF ANTRENMANI

Ardahan'ın yılın 6 ayı karlarla kaplı bir bölge olduğuna dikkati çeken Korkut, şunları kaydetti:

“Golf, açık alanda yapılan bir spor olduğu için yaklaşık 6 ay sporcularımız salonda çalışmak zorunda kalıyor. Salonun yaklaşık 15-20 metre uzunluğunda olduğunu düşünürsek, topu atabilecekleri en uzak mesafe de bu kadar olmak durumunda. Üstelik düz bir alanda bunu yapmak zorundalar. Oysa golf için engebeli arazide ve uzun menzilde çalışmak gerekiyor. Şu anda bir tesisimiz yok. Ancak, olsa da zaten yılın 6 ayı Ardahan karlarla kaplı kalıyor.
Her şeye rağmen golf sporcularımız Türkiye şampiyonalarında ikinci ve üçüncü olmayı başarıyorlar. Gençler B kategorisinde Murat Altun Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Yıldızlar Ligi'nde Volkan Bulut, Özlem Aktürk, Zeynep Şit, Nuray Aktaş şampiyon olurken, Doğan Can Atıcı ise aynı ligde ikinciliği elde etti.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!