Arda: G.Saray ile evliyim

Güncelleme Tarihi:

Arda: G.Saray ile evliyim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 00:00

Galatasaraylı futbolcular Arda ve Mehmet Topal, “Dünya Kitap Günü” dolayısıyla İhlas Koleji'ndeki kitap fuarını gezip, okulda düzenlenen panele katıldılar.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımın iki genç yıldızı, panelde öğrencilerin sorularını yanıtlarken, Arda, derbi maçla ilgili olarak düşüncelerinin sorulması üzerine, “Galatasaray Türkiye'de bir maça çıkıyorsa, tabii ki o maçın favorisidir. Endişe duyuyoruz, ama fazla değil. Önce Fenerbahçe, daha sonra Sivasspor maçına konsantre olacağız. Üç maçımızı da kazanarak şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Şimdi tek düşüncemiz Fenerbahçe maçı” diye konuştu.

Arda, derbi maçın ölüm kalım mücadelesi olmadığını da kaydederek, “Her sene yaşanan güzel bir maç olacak. Stresimiz ve heyecanımız var. Bütün senenin emeğinin karşılığı bu maç olacak. Ama bunun keyfini yaşamak lazım. Umarım kazanan biz oluruz” dedi.

Galatasaray'da çok mutlu olduğunu belirten Arda, “Avrupa'ya gitmek için erken. Ancak kulübüm ve yöneticilerimiz uygun görürse olur” derken, İngiltere'ye transferinin gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine de, “Benim İngiltere'ye transferim ile ilgili bir beklentim veya haberim yok. Ben Galatasaray ile evliyim. Kulübümün isteği doğrultusunda seve seve giderim. Ancak babamın adı Adnan, kulübümüzün futboldan sorumlusu ise yine Adnan Sezgin yani iki Adnan ne derse o olur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Arda, kendisine yapılan övgüler sonrasında da “Galatasaray'a nasıl bir katkım olduğunu ben bilemem. Ama üç hafta sonra şampiyon olduğumuzda herhalde katkı sağlamış olurum. Biz sahanın içinde birbirimize kızabiliriz, ama bu çok doğaldır. Profesyonel futbolcularız. Bize büyüklerimiz bağırsalar da biz oyunumuzu oynarız. Ben fazla gol atamıyorum, ama gol pası verebiliyorum” dedi.

Feldkamp'ın gidişinin futbolcuları etkilediğini anlatarak, “Onun takımda emeği ve katkısı çok büyüktür. Yönetimimiz böyle bir karar almış. Futbolda bunlar var. Yarın bizler de gönderilebiliriz. Profesyonel futbolcular olarak bunlara hazırlıklıyız” şeklinde konuştu.

Arda, Sabri'nin hakemlerle çok konuştuğunun belirtilmesi üzerine de “Sabri ağabey dünyadaki her hakem ile konuşuyor” diye espri yaptı. Hakemlere güvendiğini ve kötü niyetli olduklarına inanmadığını dile getiren Arda, rakip futbolcularla yaşanan gerginliklerle ilgili olarak da “Sahanın içinde bazen sinirler gerilebilir, ama dışarıda sık sık görüşüyoruz ve çoğu arkadaşımız. Rakiplerimizi düşman gibi görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öğrencilerin önümüzdeki sezon takımı çalıştıracak teknik direktör ile ilgili sorularını yanıtlayan Arda, “Önümüzdeki sezon takımın başında olacak teknik direktör için bizler karar veremeyiz. Yöneticilerimiz bunun kararını verir. Teknik direktörün başarıda katkısı yüzde 30, futbolcunun ise yüzde 70'dir” diye konuştu.

Arda, hiçbir futbolcuyu örnek almadığını da vurgulayarak, kendi stili ile oynadığını ve bunu geliştirmek istediğini sözlerine ekledi.

MEHMET TOPAL: “DERBİ ŞAMPİYONLUĞU BELİRLEYECEK”

Panele katılan Mehmet Topal da Fenerbahçe ile hafta sonunda oynayacakları derbi maçın önemine değinerek, “Derbi şampiyonluğu belirleyecek” dedi.
Derbi maçın çok önemli olduğunu vurgulayan Mehmet, centilmence geçmesi temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Mehmet Topal, Galatasaray'da olmanın kendisi için çok büyük mutluluk olduğunu vurgulayarak, “Çalıştığım teknik adamlarla hiçbir sorunum olmadı. Takımdan ayrılmam söz konusu değil. Yurt dışından gelecek teklifler konusunda da sözleşmem devam ettiği için buna yöneticilerimiz karar verir. Ben burada mutluyum ve ayrılmak gibi bir düşüncem yok” dedi.

Bir soru üzerine, sahada rakiplere düşman gibi bakmadıklarını anlatan Mehmet, “Sahada mücadele ediyoruz, ama dışarıda arkadaşız” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!