Arçelik kapandı

Güncelleme Tarihi:

Arçelik kapandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 00:00

Son yıllarda küçülme politikası uygulanan kırmızı beyaz siyahlı kulübün, ayakta kalan son şubesi olan erkek voleybolu da faaliyetlerine son verdi. Tarihe karışan Arçelik’in tüm sporcuları serbest kaldı.

TÜRK voleybolunun lokomotifi, alt yapı fabrikası Arçelik Spor Kulübü, faaliyetlerine son verdi. Son yıllarda küçülme politikası uygulanan kulüp, Arçelik yönetiminin aldığı kararla tamamen kapatıldı. Bu karar doğrultusunda kulübün A takımındaki ve alt yapısındaki bütün sporcular serbest kaldı.

Voleybol camiasını şoke eden bu gelişme sporcuların ailelerinde büyük üzüntü ve tepkiye yol açtı. Arçelik’in erkek voleybolunda Türkiye’nin en iyi alt yapısına sahip kulübü olduğunu vurgulayan aileler, "Türkiye’de erkek voleybolu denince ilk akla gelen kulüp Arçelik’tir. Kapatma kararının bir açıklaması olmalıdır. Çocukları (artık serbestsiniz) diyerek sokağa bırakmak mantık dışı bir olaydır. Yönetimler değişince fikirler de mi değişiyor? Çocuklarımızı bu şekilde sokağa bırakmak Arçelik’e hiç yakışmadı. Arçelik yönetimi, verdiği bu karardan dönmelidir" diye dert yandılar.

1979 yılında kurulan Arçelik Spor Kulübü, ilk zamanlarda voleybol, hentbol, amatör futbol ve basketbol (erkek) branşlarında faaliyet gösterdi.

Çok sayıda yıldız yetiştirdi

Özellikle hentbolda çok sayıda şampiyonluklar kazanan kırmızı beyaz siyahlı kulüp, geçen zaman içinde basketbol, hentbol ve amatör futbol şubelerini kapattı. 1990’lı yılların başında sadece voleybol branşında faaliyet gösterme kararı alan kulüp yönetimi, aynı dönemde bayan voleybol şubesini de kapatıp erkek voleybolu üzerine yoğunlaştı. Erkek voleybolunda yıllarca Türkiye ve Avrupa’da zirveye oynayan kırmızı beyaz siyahlı kulüp, son dört yıldır bu şubeyi de küçültüyordu. Türkiye’nin en iyi alt yapısını kuran Arçelik, Gökhan Öner, Erkan Tooğan, Cengizhan Kartaltepe, Ahmet Toçoğlu, Volkan Güç ve Arslan Ekşi gibi yıldız voleybolcuları yetiştirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!